Ο Κεστούτις Κεμζούρα σχολίασε την βαριά ήττα από την Μακάμπι στο ΣΕΦ και στάθηκε στην άσχημη εικόνα των τελευταίων λεπτών, καθώς και στην ανάγκη προσαρμογής των Ρότσεστι και Ριντ.

«Συγχαρητήρια στην Μακάμπι. Έπαιξαν καλά. Ήταν δυνατοί αμυντικά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν συνεχώς εκτός θέσης από αυτό. Το χειρότερο είναι ότι παρατήσαμε το ματς όταν καταλάβαμε ότι δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε.

Προσπαθήσαμε να σώσουμε την κατάσταση παίζοντας ατομικά. Αυτό ήταν άσχημο. Δεν κάναμε όσα είχαμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση. Σκόραραν στους αιφνιδιασμούς, τους δώσαμε εύκολα καλάθια. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την άμυνα και να έχουμε αλλαγές σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν άλλαξε κάτι», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου, προτού προσθέσει για την προσαρμογή των Ρότσεστι και Ριντ στην ομάδα:

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση χθες, ήταν πιεσμένο το πρόγραμμα. Τα παιδιά μπήκαν μέσα χωρίς προπόνηση ουσιαστικά. Αυτό ήταν δύσκολο, δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Είναι δύο έμπειροι παίκτες. Είδαμε αυτό που περιμέναμε από τον Ρότσεστι, ο Ριντ πρέπει να προσαρμοστεί, είναι δύσκολο γι’αυτόν, δεν έχει εμπειρία από την Ευρώπη. Έχουμε λίγο χρόνο τις επόμενες μέρες όμως. Πρέπει να τους εντάξουμε στην ομάδα, να προπονηθούν, να παίξουν σε ματς «πέντε εναντίον πέντε».

Σχετικά για το DNP του Κόνιαρη, τόνισε: «Μπορούμε πάντα να πούμε πολλά μετά το ματς. Ήταν επιλογή μου. Δεν ένιωθε καλά πριν το ματς. Θέλαμε να χαμηλώσουμε λίγο το rotation, να μην έχουμε πολλά πειράματα. Είχα την αίσθηση ότι δεν θα μας βοηθούσε. Αν η αρχή ήταν στραβή, θα ψάχναμε για άλλες λύσεις, αλλά στα πρώτα λεπτά δεν ήμασταν κακοί. Δεν ήθελα να ρίξω μέσα τον Αντώνη για το τίποτα, θα ήταν άδικο. Θέλαμε να δούμε κα τον Ρότσεστι. Δεν παίξαμε λογικά στο τέλος, αυτό ήταν το χειρότερο για μένα».

Για το αν θα φύγει κάποιος και για την πιθανότητα μεταγραφής: «Υπάρχουν επαφές, δεν μπορώ να πω αν κάποιος φεύγει. Θα δούμε στο μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για την πιθανότητα τρίτης προσθήκης. Πρώτα πρέπει να εντάξουμε τους δύο νέους παίκτες μας».