Ο Βάλτερι Μπότας με έναν εξαιρετικό γύρο έσπασε το ρεκόρ πίστας του Χάμιλτον και πήρε την pole position στο Όστιν. Δεύτερος ο Φέτελ, τρίτος ο Φερστάπεν.

Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes, Βάλτερι Μπότας, έκανε ένα καταπληκτικό γύρο στο Όστιν και κατάφερε να πάρει την pole position. Ο 30χρονος έσπασε το ρεκόρ πίστας που κρατούσε ο Χάμιλτον στην Αμερική και αύριο θα δει από την πρώτη θέση του grid τα κόκκινα φώτα της εκκίνησης.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πάλεψε αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στη δεύτερη θέση μπροστά από τους Φερστάπεν και τον team mate του Σαρλ Λεκλέρκ. Από την άλλη ο Μαξ μια εβδομάδα μετά την τιμωρία του στο Μεξικό θα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα στον αυριανό αγώνα.

Την πεντάδα έκλεισε ο Σαρλ Λεκλέρκ και ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον που δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στην τελευταία του προσπάθεια.

Στη 6η θέση βρίσκεται ο Άλμπον που για άλλη μια φορά έδειξε πως η μετάβασή του από την Toro Rosso στην Red Bull ήταν μια σωστή επιλογή από την ομάδα του Κρίστιαν Χόρνερ.

Οι δύο McLaren των Σάινθ, Νόρις και οι Ρικιάρντο, Γκασλί σχημάτισαν την πρώτη δεκάδα του αυριανού Grand Prix στο Όστιν του Τέξας.