Δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με καλύτερο τρόπο οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι πέρασαν εύκολα (0-3 σετ) από το PAOK Sports Arena, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις δύο κομβικές απουσίες των Κουβανών του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανταγωνιστική στα δύο πρώτα σετ τα οποία διεκδίκησε μέχρι τέλους. Οι Πειραιώτες πήραν το πάνω χέρι από νωρίς στο τρίτο σετ και καθάρισαν με χαρακτηριστική ευκολία. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ έδειξε πολύ καλή εικόνα, ιδιαίτερα στα κρίσιμα σημεία. Οι ξένοι Χουσάι και Φίνγκερ ξεχώρισαν επιθετικά ενώ εξαιρετικό ματς έκανε ο Κόκκινακης ως λίμπερο.

Για τον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αφού είχε δύο σημαντικότατες απουσίες. Για την ομάδα του Κώστα Δεληκώστα πολύ καλή εικόνα είχε ο Μάρσαλ με τον Ιλίνιχ.

Με τους Κουβανούς να απουσιάζουν από το παιχνίδι ο Μπούτος ξεκίνησε ως διαγώνιος αντί του Άλμπο. Για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Χαραλαμπίδης, Τακουρίδης, Φιλίποφ, Μάρσαλ, Ιλίνιχ, Μπούτος και λίμπερο ο Στεφάνου. Για την ομάδα του Πειραιά ξεκίνησαν οι Γκέργκι, Χουσάι, Φίνγκερ, Τερβαπόρτι, Πετρέας, Βουλκίδης και λίμπερο ο Κοκκινάκης.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πάνω χέρι στο σετ μετά το αρχικό προβάδισμα του Ολυμπιακού. Με επίθεση του Μάρσαλ και μπλοκ του Τακουρίδη οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με δύο πόντους για το 9-7. Οι Πειραιώτες έπαιζαν τους πρώτους πόντους με τον Φίνγκερ, γεγονός που έκανε το παιχνίδι τους προβλέψιμο. Μετά από χαμένη επίθεση του Μπούτου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και πάλι με 12-13 με τον Κώστα Δεληκώστα να καλεί τάιμ άουτ.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι την τελική ευθεία του πρώτου σετ. Μία επίθεση του Μάρσαλ και μία του Ιλίνιχ έφεραν τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος (20-18) για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ένα λάθος σερβίς του Μπούτου και ένα μπλοκ του Πετρέα στον διαγώνιο του ΠΑΟΚ έφεραν και πάλι τις δύο ομάδες σε ισορροπία (20-20) με τον Χουσάι να δίνει εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 20-21. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε με 23-22 με τον Ιλίνιχ αλλά τρεις σερί πόντοι του Χουσάι (στο σερβίς του Ασπιώτη) έδωσαν το σετ στον Ολυμπιακό με 23-25.