ΠιτίνοΗ διοίκηση της ΕΟΚ θα έχει επαφή με τον εκπρόσωπο του Αμερικανού προπονητή και πιθανότατα και ραντεβού με τον ίδιο για να ξεκαθαρίσει αν θα αναλάβει την Εθνική για το Προολυμπιακό.

Σύντομα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, να υπάρξει οριστική κατάληξη στο θέμα του Ρικ Πιτίνο και της Εθνικής. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προπονητή θα έχει επαφή με την διοίκηση της ομοσπονδίας, ενώ πιθανώς με την έλευσή του στην Αθήνα θα έχει και ο ίδιος πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Το κλίμα στις επαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι εξαιρετικό και το έδαφος δείχνει πρόσφορο για συμφωνία που θα δει τον 66χρονο κόουτς στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης» στο Προολυμπιακό Τουρνουά που θα γίνει 23-28 Ιουνίου και φυσικά αν εξασφαλιστεί η πρόκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει λατρέψει την Ελλάδα και θέλει να επιστρέψει, ενώ ο τύπος της απασχόλησης, που δεν είναι για περισσότερο από 1,5-2 μήνες (αν προκριθεί η Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες) του επιτρέπει να μείνει ανοιχτός σε πιθανή πρόταση από σύλλογο. Όσο για το οικονομικό, δεν θα είναι εμπόδιο, καθώς ο Hall of Famer δεν περιμένει να… πλουτίσει από την ΕΟΚ, καθώς διαθέτει τεράστια περιουσία και κίνητρό του είναι μόνο η αγάπη του για το μπάσκετ και την χώρα.

Εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή, θα ληφθούν αποφάσεις και για την στελέχωση του τεχνικού τιμ. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος που θα είναι στα παράθυρα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ είναι πολύ πιθανό να είναι ένας από τους συνεργάτες του Ρικ Πιτίνο, ενώ ίσως τον πλαισιώσουν και κάποιοι από τους προπονητές που είχε δίπλα του στον Παναθηναϊκό και τους οποίους εκτιμά πολύ.

Όσον αφορά στην διεξαγωγή του Προολυμπιακού Τουρνουά στην Αθήνα, οι πιθανότητες δεν μοιάζουν πολλές. Η ΕΟΚ έχει μεν καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας, ωστόσο απουσιάζουν οι οικονομικές εγγυήσεις για την κάλυψη του κόστους λόγω και της διαμάχης με την κυβέρνηση. Η FIBA απαιτεί ένα ποσό 2-3 εκατ. ευρώ για τα έξοδα της διοργάνωσης, η ομοσπονδία μπορεί να καλύψει μέρος τους με χορηγίες (και εκτιμά πως με τον Πιτίνο στον πάγκο και την εξαιρετικά πιθανή παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα κάνει απόσβεση), ωστόσο δεν υπάρχει η κρατική υποστήριξη που είναι απαραίτητη.