Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα την γαλλική Ντιζόν (21:30 ΕΡΤSPORTS) για το θεσμό του Basketball Champions League, με την “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ να παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ των γηπεδούχων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Δικέφαλος:

Στη Γαλλία, με αντίπαλο την JDA Dijon δοκιμάζεται σήμερα ο ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της regular season του Basketball Champions League (21:30, ΕΡΤSPORTS).

Η Jean d’Arc Dijon Basket ιδρύθηκε το 1880 και οφείλει το όνομα της στην Ιωάννα της Λωραίνης. Αγωνίζεται συνεχώς στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος από τη σεζόν 2011-2012 και έπειτα, ενώ μετράει δύο κατακτήσεις Κυπέλλου Γαλλίας το 1993 και το 2006.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου, έχοντας νικήσει στην έδρα της τις Falco Szombathely (87-68) και Brindisi (95-79) και εκτός έδρας τη Neptunas (75-89).Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, η Dijon έχει την 3η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, καθώς σημειώνει 90.3 πόντους ανά αγώνα.

Όσον αφορά το γαλλικό πρωτάθλημα, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι στην 4η θέση με ρεκόρ 6-1, έχοντας χάσει μόνο από την ASVEL Villeurbanne, η οποία αγωνίζεται στην Euroleague.

Στον πάγκο της ομάδας είναι από το καλοκαίρι του 2015 ο Laurent Legname, με τον 42χρονο προπονητή να έχει διατελέσει στο παρελθόν και μέλος των προπονητικών επιτελείων των μικρών εθνικών ομάδων της Γαλλίας.

Στο παρκέ ξεχωρίζει είναι ο Αμερικανός guard David Holston, o οποίος μπορεί να μη… γεμίζει το μάτι, καθώς το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 167 εκατοστά, αλλά είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας με 14 πόντους και 8.3 ασίστ ανά αγώνα. Από εκεί και πέρα ο Rasheed Wesley Sulaimon πετυχαίνει 18 πόντους ανά αγώνα στις δύο πρώτες συμμετοχές του στο Basketball Champions League. Πρώτος σκόρερ της ομάδας στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι ο Axel Julien, ο οποίος πετυχαίνει 13.8 πόντους ανά αγώνα.