Η Λίβερπουλ επέστρεψε την κορυφή του ομίλου μετά τη νίκη με 2-1 επί της Γκενκ, χωρίς να χρειαστεί να πατήσει το γκάζι, ενώ από την άλλη Σάλτσμπουργκ και Νάπολι “κόλλησαν” στο 1-1.

Οι αλλαγές του Κλοπ δεν έδειξαν να επηρεάζουν την ομάδα του, που μόλις στο 14′ κατάφερε να προηγηθεί μετά την προβολή του Βαϊνάλντουμ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι “κόκκινοι” κατέβασαν αισθητά ταχύτητα, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να ισοφαρίζουν καρφωτή κεφαλιά του Σαματά.

Οι Ορίγκι και Αλεξάντερ Άρνολντ έστειλαν τις προειδοποιητικές ευκαιρίες, με το 2-1 να έρχεται στο 53ο λεπτό με διαγώνιο σουτ του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, μετά την όμορφη πάσα του Σαλάχ. Στο υπόλοιπο ματς η Λίβερπουλ έπαιξε με την φωτιά με της Γκενκ να πιέζει για να ισοφαρίσει χωρίς αποτέλεσμα.

Ασταμάτητος ο Χάαλαντ

Η Σάλτσμπουργκ έπαιξε το τελευταίο της χαρτί πρόκρισης και σε ένα απίθανο πρώτο μέρος με αμέτρητες φάσεις εκατέρωθεν, άνοιξε το σκορ με εύστοχο πέναλτι του Χάαλαντ (11’), ο οποίος έφτασε τα 7 γκολ στους ομίλους!

Η ομάδα του Αντσελότι άρχισε να σφυροκοπά τους Αυστριακούς με κύριους εκφραστές Ινσίνιες και Λοσάνο και έφτασε στην ισοφάριση με όμορφο συρτό σουτ του Μεξικανού (44’, 1-1), όμως παραδόξως το ματς «τσιμέντωσε» εκεί!

Οι δύο ομάδες άρχισαν να παίζουν πιο συντηρητικά, η κούραση βάρυνε τα πόδια και με εξαίρεση ακόμα μία μεγάλη στιγμή με τον Ινσίνιε (74’) το 1-1 έμεινε ως το τέλος, με τους Ιταλούς να φτάνουν τους 8 βαθμούς, τους διπλάσιους από την Σάλτσμπουργκ.