Ο Βραζιλιάνος μέσος αποκάλυψε πως οι Καταλανοί κατέθεσαν μετά το τέλος του Μουντιάλ της Ρωσίας επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, αλλά η Τσέλσι την απέρριψε.

Στην αποκάλυψη πως το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα προς το πρόσωπό του είχε πάρει και επίσημη μορφή προχώρησε ο Γουίλιαν.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε γνωστό πως πέρυσι το καλοκαίρι, μετά το τέλος του Μουντιάλ της Ρωσίας, η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» κατέθεσε πρόταση για να τον αποκτήσει, ωστόσο η μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της άρνησης των ανθρώπων της Τσέλσι.

Ο 31χρονος δήλωσε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στο ραντάρ των πρωταθλητών Ισπανίας, αλλά το καλοκαίρι του 2018 «ήταν η μοναδική στιγμή που πραγματικά έπρεπε να συζητήσω κάτι τέτοιο με την οικογένειά μου, αν και αγαπάμε αληθινά το Λονδίνο. Έτσι, υπήρχαν διάφοροι παράγοντες που βοήθησαν να παραμείνουμε σε αυτό».

Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με τους Λονδρέζους λήγει το καλοκαίρι του 2020 και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στους «μπλε», ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι στιγμής κι έτσι η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά.

Ο Γουίλιαν έχει 14 εμφανίσεις φέτος με την Τσέλσι, μετρώντας τρία γκολ και δύο ασίστ.