Ο Νέλσον Ολιβέιρα μπορεί να «κόπηκε» από την τελική επιλογή της Εθνικής Πορτογαλίας για τα προκριματικά, όμως επιθυμία του είναι να βρεθεί στην αποστολή για το Euro 2020.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάμε για την Εθνική Πορτογαλίας, αν ρίξουμε μια πρόχειρη ματιά στους παίκτες που βρίσκονται στην τελική λίστα θα δούμε ότι μιλάμε για πάρα πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παίζουν σε πολύ μεγάλες ομάδες. Ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει προετοιμασία, που έχουν 12-15 παιχνίδια στα πόδια τους. Είναι αλήθεια πως το περίμενα. Δεν είχα κάνει προετοιμασία, προέρχομαι από έναν τραυματισμό που με άφησε εκτός τέσσερις εβδομάδες. Είναι τρία παιχνίδια τώρα που συμμετέχω ξανά με την ομάδα.

Θέλω να έχω κάποια συνεχόμενα ματς με την ομάδα μου για να δείξω αυτό που μπορώ. Περίμενα να μην βρίσκομαι στην τελική λίστα, αν και ήμουν στην προεπιλογή που είναι πάρα πολύ θετικό. Ο στόχος μου είναι να βρίσκομαι στην τελική λίστα για το Euro 2020 τον Ιούνιο. Αυτός είναι ο τελικός μου στόχος όσον αφορά στην Εθνική, ελπίζοντας να έχω από εδώ και στο εξής την απόδοση που θέλω για να βοηθήσω και την ομάδα μου και εμένα προσωπικά».