Με τον Λεβαντόφσκι να πληγώνει για ακόμη μια φορά την πρώην ομάδα του, η Μπάγερν διέλυσε με 4-0 την Ντόρτμουντ και συνεχίζει την ανοδική πορεία της μετά την φυγή Κόβατς από τον Βαυβαρικό πάγκο…

Την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα της Άιντραχτ η Μπάγερν, ήταν διαλυμένη και παραδόθηκε στους γηπεδούχους γνωρίζοντας την ήττα με το -πολύ- βαρύ 5-1. Από τότε άλλαξαν πολλά στο στρατόπεδο των «βαυαρών», ο Νίκο Κόβατς αποτέλεσε παρελθόν και η πρωταθλήτρια Γερμανίας πήγαινε στο 100 «klassiker» απέναντι στην Ντόρτμουντ με τον Φλικ.

Ένα πράγμα πουν δεν άλλαξε στο Μόναχο το Σάββατο ήταν πως όταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βλέπει την πρώην ομάδα του… πετάει! Ο Πολωνός κάνει απίθανη σεζόν φέτος, με 21 τέρματα εως τώρα και το επιβαιβέωσε και απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Η Μπάγερν μπήκε στο γήπεδο πάρα πολύ δυνατά και έλεγχε την αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό. Στην πρώτη καλή ευκαιρία τους οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον… συνήθη ύποπτο, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μέσα από την περιοχή όπου τον είχε ξεχάσει η άμυνα της Ντόρτμουντ έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Φλικ είχε καλές ευκαιρίες με τους Κομάν και Γκνάμπρι (27′) για το 2-0 πριν το πρώτο μέρος ωστόσο, οι επιθετικοί των γηπεδούχων ήταν άστοχοι. Μάλιστα ο Γερμανός είδε το VAR, να του ακυρώνει -σωστά- τέρμα ως οφσάιντ στο 38ο λεπτό. Η Ντόρτμουντ που με το ζόρι πέρασε τη σέντρα, είχε μόλις ένα σουτ και αυτός εκτός στόχου, με απευθείας φάουλ του Γκερέρο (45′).

Με την αρχή του δευτέρου μέρους (47′), ο Γκνάμπρι έπειτα από πολύ ωραία αντεπίθεση και ασίστ από τον Μίλερ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Οι Βεστφαλοί είχαν μόλις μια ευκαιρία και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 69ο λεπτό ο Αλκάθερ μετά από γύρισμα μόνος του απέναντι σε κενό τέρμα δεν κατάφερε να μειώσει σε 2-1.

Αφού δεν κατάφερε να σκοράρει η Ντόρτμουντ το… πλήρωσε, με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει επτά λεπτά μετά από πολύ ωραία συνεργασία με τον Μίλερ. Το «κερασάκι» στην τούρτα μπήκε στο 80ο λεπτό με τον πρώην παίκτης της Μπάγερν, Ματς Χούμελς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το εμφατικό 4-0.