Για τον Ζαξ Βιλνέβ, η στιγμή που θα τρέξεις με τη Ferrari στη Formula 1 είναι η αποκορύφωση της καριέρας του, οπότε θεωρεί ότι και ο Χάμιλτον, θα ήθελε να πάει στην ομάδα.

O Λιούις Χάμιλτον είναι ένας πιλότος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τη Mercedes. Οι καταπληκτικές του επιδόσεις και παράλληλα, η ασυναγώνιστη απόδοση των ασημί μονοθεσίων στην υβριδική εποχή της Formula 1, του έχουν χαρίσει άπειρες στιγμές συγκίνησης και πλέον ο Βρετανός μετρά έξι ολόκληρους Παγκόσμιους Τίτλους Οδηγών! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1997 ωστόσο, Ζαξ Βιλνέβ, μας λέει ότι δεν θα πρέπει να εντυπωσιαστούμε και τόσο, αν ο Χάμιλτον «μετακομίσει» στη Ferrari.

«Ο Λιούις κυνηγά όλα τα ρεκόρ και έχει πολλές πιθανότητες να επιτύχει τα περισσότερα από αυτά. Το να πάει στη Ferrari θα είναι η αποκορύφωση της καριέρας του και υποπτεύομαι ότι ήδη το σκέφτεται» είπε ο Βιλνέβ στο Sky Italia. Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είναι ανούσιες οι συγκρίσεις του Χάμιλτον με τον Φάντζιο και τον Σουμάχερ. Ο Σουμάχερ και ο Χάμιλτον κατέκτησαν τους περισσότερους τίτλους τους επειδή ήταν στο καλύτερο αυτοκίνητο. Βάλτε τον σε ένα μονοθέσιο της μεσαίας κατηγορίας και θα σταματήσει να κερδίζει. Μέρος της επιτυχίας για έναν οδηγό πάντως είναι και να επιλέγει τη σωστή ομάδα. Ο Φάντζιο, ο Σένα, ο Προστ, όλοι τους είχαν τα καλύτερα αυτοκίνητα στην εποχή τους».

Ο Ζαξ Βιλνέβ είπε όλα αυτά σκεπτόμενος ότι το συμβόλαιο του Χάμιλτον με τη Mercedes λήγει τον επόμενο χρόνο, συνεπώς ο Χάμιλτον έχει πολλά να σκεφτεί πριν το ανανεώσει. Ακόμη και ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, είχε πει ότι «είναι φυσικό ο Χάμιλτον να σκέφτεται να πάει στη Ferrari, είναι το πιο σημαντικό brand στη Formula 1».