Ο Ντέιμον Χιλ πιστεύει ότι ο Χάμιλτον είναι σε θέση όχι μόνον να ισοφαρίσει τα ρερόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά και να τα ξεπεράσει!

Ο Χιλ χαρακτήρισε φανταστικό τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του συμπατριώτη του και ανέφερε ότι «ξεπέρασε κάθε προσδοκία που είχε τεθεί από άλλους αλλά και από τον ίδιο στον εαυτό του. Και τώρα βρίσκεται αναμφίβολα το ρεκόρ του Μίκαελ σε απόσταση βολής.» Όπως είναι γνωστό, ο Σουμάχερ είναι κάτοχος επτά παγκόσμιων πρωταθλημάτων στη Formula 1 και ο Χάμιλτον υπολείπεται ακόμη ενός. Σύμφωνα με τον 59χρον Βρετανό, «αυτό θα έπρεπε να είναι απολύτως κυρίαρχο σαν στόχος και κίνητρο για τον Λιούις.»

Το συμβόλαιο του Χάμιλτον με τη Mercedes ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020, όπως εξάλλου και του teammate του Βάλτερι Μπότας. Ο Χιλ πιστεύει ότι ο Μπότας δεν θα είναι ακίνδυνος για τον Χάμιλτον και υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ότι «θα μπορούσε να αποδειχθεί τον επόμενο χρόνο σε μεγαλύτερη απειλή για τον Λιούις Χάμιλτον. Ή μάλλον όχι σε μία απειλή, αλλά σε μία πρόκληση.» Σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1996 στη Formula 1 ο Μπότας βελτιώθηκε ήδη τη σεζόν 2019, όπου έγινε λίγο πιο γρήγορος, ενώ «διαθέτει πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερο κίνητρο, διαθέτει λίγο περισσότερη εμπειρία.»

«Ο Βάλτερι βρίσκεται πλέον επίσης εδώ και μερικά χρόνια στην ομάδα και θα έπρεπε να γνωρίζει πού θα μπορούσε να δημιουργήσει ίσως πλεονεκτήματα. Γι αυτό είμαι σίγουρος, ότι θα προσπαθήσει πραγματικά τα πάντα. Ωστόσο ο Λιούις είναι σκληρό καρύδι», συμπλήρωσε ο πρώην αντίπαλος του Μίκαελ Σουμάχερ.