Ο Προμηθέας Πατρών έκανε την έκπληξη και πέταξε εκτός Κυπέλλου τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό με σκορ 81-79. Οι Έλις, Χολ και Αγραβάνης με 15 πόντους έκαστος ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα τους, ενώ για τον Παναθηναϊκός ξεχώρισε ξανά ο Καλάθης με 23 πόντους. Στα ημιτελικά έτσι του Κυπέλλου θα παίξουν το Περιστέρι, ο Προμηθέας, ο Διαγόρας και η AEK.

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε καλές επιλογές στην επίθεση, με τους Καλάθη και Τόμας να είναι αποτελεσματικοί. Ο Φριντέτ δεν βρήκε πολλούς χώρους δράσης κι αυτό τον εκνεύρισε σ’αρκετά μεγάλο βαθμό. Ο Προμηθέας από τη μεριά του, είδε τους Μπόγρη, Αγραβάνη και Λίποβι να ξεκινούν πολύ παραγωγικά στην επίθεση και το 20-19 ήταν γεγονός για το πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο, όλα άλλαξαν. Η άμυνα ζώνης του Μάκη Γιατρά, μπλόκαρε τους πράσινους, οι οποίοι δεν είχαν υπομονή κι επιδόθηκαν σε διαγωνισμό τριπόντων. Στα μετόπσιεθν δε τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Ο δαιμόνιος Ρόμπινσον, δεν είχε αντίπαλο (κάκιστη η άμυνα πάνω του), ο Αγραβάνης είναι άλλος παίκτης στον Προμηθέα, ενώ ο Μπαμπ επιβεβαίωσε πως είναι παίκτης επιπέδου Euroleague. Ο Αργύρης Πεοδυλάκης έκανε συνέχεια αλλαγές σχημάτων και προσώπων, όμως το 37% στα δίποντο και η χαμένη μάχη των ριμπάουντ, έκανε το 47-35 να μοιάζει κολακευτικό για τους πρωταθλητές.

Τιο τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ σκληρό κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός, έσφιξε την άμυνά του, ενώ και τα ποσοστά του Προμηθέα έπεσαν σε δίποντα και τρίποντα. Φυσικά οι Πατρινοί δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα, αφού οι πράσινοι ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια, ενώ ο Έλις έκανε μεγάλη ζημιά στη ρακέτα, έχοντας 4/4 σ’αυτή την περίοδο. Μάλιστα με buzzer beater του Φίλερ το 64-56 σφράγιζε τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων.

Στο τελευταία δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να κάνει την ανατροπή. Ο Γουέσλι Τζόνσον πήρε κάποιες προσπάθειες πάνω του, ο Παπαγιάννης το ίδιο, ενώ ο Ράις τακτοποίησε την επίθεση των πρωταθλητών. Από την άλλη μεριά ο Προμηθέας, φάνηκε να χαλάει το μυαλό του (Χολ και Ρόμπινσον δεν είχαν πνευματική διαύγεια), αμυντικά είχε χάσει τη συνοχή του και το 68-69. Ο Μπαμπ με μεγάλο σουτ, έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους (71-69), όμως οι βολές των Τόμας και Παπαπέτρου ήταν εκτός στόχου, με τον Χολ να το εκμεταλλεύεται και να γράφει το 73-70 με δυόμισι λεπτά για το τέλος του προημιτελικού. Τρεις συνεχόμενοι πόντοι από Παπαπέτρου και Τόμας  έφεραν το ματς στην ισοπαλία, όμως οι Χολ και Έλις, έδωσαν αέρα τεσσάρων πόντων με ένα σουτ και δύο βολές. Στη συνέχεια με κάρφωμα ο Φίλερ έκανε το 76-70 και κάπου εκεί, άπαντες πίστεψαν πως ο Προμηθέας, κέρδισε το ματς. Ο μεγάλος ηγέτης Νικ Καλάθης με 2/2 τρίποντα, ισοφάρισε το παιχνίδι σε 76-76 με 34 δευτερόλεπτα ν’απομένουν για τη λήξη. Ο Χολ μ’απίθανο σλάλομ και δύσκολο lay up έκανε το 81-79, όμως τα 16 δεύτερα ήταν πολύς χρόνος στο μπάσκετ. Τελικά ο Προμηθέας έβγαλε την άμυνα (το σουτ του Τζόνσον ήταν άστοχο) κι έτσι προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 47-35, 64-56, 81-79