Μπορεί η Μίλαν να παρουσίασε το καλύτερο αγωνιστικό της πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα, όμως αυτό όπως αποδείχτηκε δεν ήταν αρκετό, καθώς η ανωτερότητα της Γιουβέντους μίλησε για ακόμη μια φορά και με το 1-0 χάρη στο γκολ του Ντιμπάλα, επέστρεψε στην κορυφή της Serie A. Αντικαταστάθηκε στο 55′ ο Κριστιάνο από τον χρυσό σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης, γεγονός που δεν άρεσε και πολύ στον Πορτογάλο που έφυγε… σφαίρα για τα αποδυτήρια!

Ο Πάουλο Ντιμπάλα σκόραρε για 7η φορά σε βάρος του αγαπημένου του θύματος στο Campionato, την Μίλαν, οδηγώντας την Γιουβέντους στη νίκη που την επαναφέρει στο Νο1 του πρωταθλήματος, πάνω από την Ιντερ. Ο Αργεντινός ήταν η χρυσή αλλαγή του Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος στο 55′ τον είχε περάσει στη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο, που έφυγε έξαλλος για τα αποδυτήρια. Ο allenatore δικαιώθηκε για την επιλογή του, με τους Bianconeri να παραμένουν πρώτοι και αήττητοι. Στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι πλέον η Μίλαν, η οποία μετρά 9×9 ήττες στο J-Stadium.

Ο Ντοναρούμα έκανε την πρώτη επέμβαση στο 14′ σε προσπάθεια του Ιγουαΐν και στη συνέχεια, η Μίλαν είχε δύο καλές στιγμές. Ο Πιόντεκ είχε κεφαλιά έξω από καλή θέση, ενώ εκείνη του Πακετά από το γύρισμα του Κόντε απέκρουσε στο παραθυράκι ο Σέζνι. Το curler του Μπερναρντέσκι πέρασε μόλις έξω, ενώ ο Σέζνι είχε ξανά δουλειά για να βγάλει τη σουτάρα του Τεό Ερνάντες και ένα σουτ του Πιόντεκ.

Στην επανάληψη, ο Ματουιντί με το δεξί έκανε ωραίο curler μόλις άουτ, ενώ ο Ρονάλντο αντικαταστάθηκε στο 55′ από τον Ντιμπάλα, με το πρόβλημα στο γόνατο πιθανότατα να τον ταλαιπωρεί. Η Μίλαν έπαιζε καλά και κρατούσε για πολλά λεπτά την Γιουβέντους στο δικό της μισό, όμως προσπαθούσε να απειλήσει περισσότερο με μακρινά σουτ και γεμίσματα. Ντάγκλας Κόστα και Τσαλχάνογλου είχαν σουτ και φάουλ αντίστοιχα, ενώ το γκολ ήρθε για τους Τορινέζους στο 77′ με τον Ντιμπάλα να συνδυάζεται με τον Ιγουαΐν και ύστερα από ντρίμπλα στον Ρομανιόλι να τελειώνει εξαιρετικά τη φάση με το δεξί. Η Μίλαν προσπάθησε να πιέσει στο τέλος, όμως η άμυνα της Γιούβε λειτούργησε άψογα σε συνθήκες πίεσης και κράτησε το πολύτιμο 1-0.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουιντί (70′ Ραμπιό), Μπερναρντέσκι (61′ Ντάγκλας Κόστα), Ρονάλντο (55′ Ντιμπάλα), Ιγουαΐν.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Κόντι, Ντουάρτε, Ρομανιόλι, Τεό Ερναντέζ, Πακετά (85′ Ρέμπιτς), Μπενασέρ, Κρούνιτς (61′ Μποναβεντούρα), Σούσο, Τσαλχάνογλου, Πιόντεκ (66′ Ραφαέλ Λεάο).