Διπλό υψίστης σημασίας για την Σεβίλλη, που έφυγε με μια νίκη γεμάτη… cojones από την έδρα της αιώνιας αντιπάλου, Μπέτις, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ποιος είναι το αφεντικό στην πανέμορφη Ανδαλουσία.

Για να πάρεις ένα τέτοιο ντέρμπι και ειδικά εκτός έδρας θέλεις δύναμη, πάθος και μπόλικα κιλά… αυγά! Η Σεβίλλη τα είχε όλα στον μέγιστο βαθμό στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και πλέον οι οπαδοί της Μπέτις μπορούν να πέσουν σε κατάθλιψη. Το 1-2 ανέβασε την Σεβίλλη στην πρώτη τετράδα, στον πόντο από την κορυφή και έριξε σε τεράστια εσωστρέφεια τους γηπεδούχους, για τους οποίους υπάρχει πια θέμα προπονητή.

Το γρήγορο γκολ του Οκάμπος (13’, 0-1) έβαλε από νωρίς την Σεβίλλη σε θέση οδηγού, όμως ο πρώτος σκόρερ της Μπέτις (Λορέν) με το 8ο φετινό του γκολ έφερε το ντέρμπι στα ίσα (44’, 1-1).

Ωστόσο, η Σεβίλλη πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, βρήκε το 1-2 με σκόρερ τον Ντε Γιονγκ (55’) και κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Μπέτις που επέλεξε να επιτεθεί με πολλές σέντρες.

Ο Βάτσλικ καθάρισε όλες τις επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του και η Σεβίλλη πήρε το πολύτιμο τρίποντο (1-2) που την φέρνει πια σε απόσταση αναπνοής, ως ισότιμη διεκδικήτρια του τίτλου.