Το “12 στα 12» στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ έκανε η Λίβερπουλ επικρατώντας της Σίτι και συνεχίζοντας τα ρεκόρ στη συγκομιδή βαθμών.

Οι «κόκκινοι» με τα γκολ των Φαμπίνιο, Σαλάχ και Μανέ, έφτασαν στο 3-1 απέναντι στους Πρωταθλητές Αγγλίας το απόγευμα της Κυριακής στο «Άνφιλντ», με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι έξαλλος για τις διαιτητικές αποφάσεις και πιο συγκεκριμένα για δύο περιπτώσεις όπου ζήτησε πέναλτι για χέρι του Αλεξάντερ – Άρνολντ.

Έπειτα από 12 αγωνιστικές, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν 34 βαθμούς, επίδοση που είναι η κορυφαία που έχει σημειωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ και την είχε παρουσιάσει στο παρελθόν (το 2011 και το 2017) η Μάντσεστερ Σίτι.

Παράλληλα, οι 11 νίκες στα πρώτα 12 ματς της αγωνιστικής περιόδου είναι κάτι που επαναλαμβάνεται για πρώτη φορά έπειτα από 26 χρόνια, αφού τελευταία φορά το είχε κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ξεκίνημα της σεζόν 1993-1994.

Η Σίτι, παραμένει θα συνεχίσει δίχως νίκη στο «Άνφιλντ» από το 2003 και οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ μετρούν πλέον 46 ματς πρωταθλήματος δίχως ήττα στο κάστρο του «Άνφιλντ».