Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζοντας εκπληκτικό τένις στην O2 Arena έσπασε το ρόδι, επικρατώντας για πρώτη φορά επί του κακού του δαίμονα, Ντανίλ Μεντβέντεφ (2-0), ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά ATP Finals του Λονδίνου.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών επικράτησε του 23χρονου Ρώσου (Νο.4) με 7-6(5), 6-4 και μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στην ημιτελική φάση της σπουδαίας διοργάνωσης!

Ο Στέφανος έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση και με εξαιρετική τακτική κατάφερε να… σπάσει τον τσαμπουκά του Μεντβέντεφ, που σχεδόν έχει ξεχάσει να χάνει τον τελευταίο καιρό!

Καιρός δεν ήταν να το κάνει; Δεν γίνεται να νικάς Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ μέσα στην ίδια σεζόν και να κολλάς μόνο στον Μεντβέντεφ!

Αυτή τη φορά, όμως, ήταν ένας… άλλος Στέφανος. Αυτή τη φορά επέβαλε εκείνος το παιχνίδι του και με την ποικιλία που διαθέτει κατάφερε να αποσυντονίσει το ρωσικό ρομπότ!

Slice, σερβίς-βολέ και γενικώς προωθήσεις στο φιλέ έκαναν τον Μεντβέντεφ να… σκεφτεί λίγο παραπάνω και να βγει από τον ρυθμό του.

Μιλάμε για έναν παίκτη που επιστρέφει όλες τις μπάλες και για τον λόγο αυτό ο Στέφανος έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι το παιχνίδι του είναι… βαρετό.

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, με τον Στέφανο να απειλεί πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του, αλλά τελικά να μην μπορεί να κάνει το μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ.

Και οι δύο, πάντως, σέρβιραν εξαιρετικά στη συνέχεια, με αποτέλεσμα το σετ να κριθεί τελικά στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Στέφανος μπορεί να έχασε το αρχικό του προβάδισμα, αλλά σημείωσε το μίνι μπρέικ στο 5-5 και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 1-0. Μέχρι σήμερα ο Μεντβέντεφ είχε κερδίσει 11 σερί τάι μπρέικ!

Κλειστό ήταν και το δεύτερο σετ, ωστόσο ακόμα και έτσι ήταν φανερή η ανωτερότητα του Στέφανου. Και επιβραβεύτηκε στο 4-4, όταν ο Μεντβέντεφ έκανε το λάθος σε επιστροφή του νεαρού Έλληνα, την οποία άφησε να περάσει νομίζοντας ότι είναι έξω.

Έτσι ο Στεφ βρέθηκε με μπρέικ πόιντ και με νέο λάθος του Μεντβέντεφ έκανε το 5-4.

Με απόλυτη ψυχραιμία στο επόμενο γκέιμ, έκλεισε το ματς στο σερβίς του και πανηγύρισε έξαλλα τη μεγάλη νίκη, με την καθιερωμένη χειραψία στο φιλέ, ανάμεσα στους δυο αθλητές, να μην είναι ιδιαίτερα θερμή.

Θυμίζουμε ότι στο άλλο ματς του Andre Agassi Group θα αναμετρηθούν οι Ναδάλ-Ζβέρεφ (22.00), με τον Ισπανό (θεωρητικά) να μη βρίσκεται και στην καλύτερη φυσική κατάσταση… Για να δούμε, όμως!