Το Περιστέρι βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο για περίπου 35′, όμως στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Ουίλιαμ Χάτσερ ανέλαβε δράση και χάρισε μία μεγάλη νίκη με 73-65 επί της Μορνάρ, για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι όλα έδειχναν ότι το σύνολο από το Μαυροβούνιο θα “σπάσει” το ρόδι και θα πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, όμως ο Αμερικανός γκαρντ κρατούσε μία έκπληξη για το τέλος.

Η ελληνική ομάδα δεν πατούσε καλά στο παρκέ και έδειχνε μουδιασμένη, όμως κατάφερε να βρεθεί μπροστά με 8-5 με το γκολ φάουλ του Μπλέικ. Η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν ήταν αυτή που μας έχουν συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια και έδινε πολλά δικαιώματα στους γηπεδούχους που ανέτρεψαν το σκορ, 16-13 με δύο βολές του Σέχοβιτς. Οι κακές επιστροφές των παικτών του Ζούρου επέτρεψαν εύκολα καλάθια στους Μαυροβούνιους που σκόραραν για το +6 (21-15) με τρίποντο του Μάρκοτα, ενώ ο Ξανθόπουλος με δύσκολη προσπάθεια έκανε το 21-17.

Οι γκαρντ του Περιστερίου δεν μπορούσαν να προσφέρουν τα αναμενόμενα, με τους παίκτες της Μοράρ να βρίσκουν λύσεις και να ξεφεύγουν με το τρίποντο του Γουόλερ (27-21). Ο Μπέγκιτς έκανε μεγάλη ζημιά στην ελληνική άμυνα, με τον Μορέιρα να μην μπορεί να τον σταματήσει και το σκορ να φτάνει στο +7 (31-24). Οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν βρήκαν εύκολους πόντους με τον Πούλεν για το 40-27. Η επιθετική συγκομιδή της ομάδας του Ζούρου ήταν τραγική, όμως ο Μορέιρα ήταν ο μοναδικός που έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με μονοψήφια διαφορά (40-33).

Το Περιστέρι δεν μπορούσε να βρει λύσεις από την περιφέρεια και αναγκάστηκε να πάρει πόντους είτε από τους ψηλούς του, είτε από βολές και κατάφερε να μειώσει σε 42-37, όμως ο Πούλεν με τρίποντο έδωσε “ανάσα” στην ομάδα του (45-39). Ο Αμερικανός “εκτέλεσε” ξανά τους φιλοξενούμενους για το 48-43 και ενώ η ελληνική ομάδα βρέθηκε κοντά στο σκορ. Οι Μπέγκιτς και Πούλεν έδιναν λύσεις στους γηπεδούχους, όμως ένα από τα ελάχιστα τρίποντα του Μόουζες διαμόρφωσε το 51-46, στο 30′.

Ο Γκρέι βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι μετά από αρκετή ώρα και μετά από αρκετά χαμένα σουτ ευστόχησε σε τρίποντο για το 54-50. Οι δύο ομάδες πήγαν αρκετές φορές στην γραμμή των βολών, με τους Μαυροβούνιους να διατηρούν το προβάδισμα (58-52), ενώ ο Μπιέλιτσα με τρίποντο έφερε την ομάδα του στο +9 (61-52). Σε εκείνο το σημείο ο ηγέτης του Περιστερίου, Ουίλιαμ Χάτσερ, ανέλαβε δράση και με 10 σερί πόντους ανέτρεψε το σκορ για το+5 (61-66) με 2’19” να απομένουν. Ο Αμερικανός ήταν μαγικός και με floater αυτή τη φορά πέτυχε το 61-68, λίγο πριν το τέλος. Στο τελευταίο λεπτό δεν άλλαξε κάτι και το Περιστέρι πήρε μία δύσκολη νίκη με 73-65.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Χάτσερ, που μίλησε στο τέλος και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους και τους περισσότερους στα κρίσιμα σημεία, ενώ πολύτιμη βοήθεια προσέφερε και ο Μόουζες με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη μεγάλη ζημιά έκαναν οι Πούλεν και Μάρκοτα με 16 και 8 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 40-33, 51-46, 65-73.