Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποκάλυψε μία διαφορετική οπτική στην αποχώρησή του από την ΑΕΚ, ενώ ανέφερε ότι ο στόχος του ήταν να αγωνιστεί σε ομάδα της Ευρωλίγκα.

Το συμβόλαιο του Έλληνα γκαρντ με τους “κιτρινόμαυρους” έληγε το 2020, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου του ζήτησαν να ανανεώσει διαφορετικά δεν θα έχει χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στην ισπανική ιστοσελίδα «Kia en Zona»:

Για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ: «Καταρχάς, ήθελα να παίξω στην Euroleague, αλλά έσπασα το συμβόλαιό μου λίγο αργά, όταν είχαν γεμίσει τα ρόστερ των ομάδων. Είχα κάποια προβλήματα με την ΑΕΚ. Το συμβόλαιό μου έληγε τον Ιούνιο του 2020 και μού είπαν πως αν δεν υπογράψω την ανανέωση, τότε θα με άφηναν χωρίς να παίζω. Δεν μου άρεσε αυτό. Και δεν τα βρήκαμε και στο οικονομικό, οπότε αποφάσισα να φύγω. Αν δεν μπορούσα να παίξω στην Euroleague, τουλάχιστον ήθελα να πάω στην καλύτερη δυνατή λίγκα».

Για το ότι δεν βρήκε τελικά μια ομάδα στην Ευρωλίγκα: «Η ισπανική λίγκα είναι εξαιρετική κι είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Θα παίξω τουλάχιστον δύο φορές κόντρα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, στην Βαλένθια, στην Μπασκόνια και την Μάλαγα. Με ομάδες που είναι στην Euroleague ή στο EuroCup. Ελπίζω να  βοηθήσω την Μούρθια να είναι σε δύο διοργανώσεις του χρόνου».

Για το αν ήταν όντως κοντά στην Βαλένθια: «Είναι αλήθεια πως κάναμε κάποιες συζητήσεις, αλλά όπως είπα, άργησα να “σπάσω” το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ. Νομίζω πως αν ήμουν ελεύθερος από τον Ιούνιο, ίσως να ήμουν στην Βαλένθια τώρα. Δεν ξέρω. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο».

Για την κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: «Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Πέρυσι, όλα έγιναν μεταξύ τους και τώρα ο Ολυμπιακός δεν είναι στην Α1. Αυτό δεν είναι καλό για το μπάσκετ μας, επειδή είναι μια πολύ καλή ομάδα, ενθουσιάζει τον κόσμο και όλοι θέλουν να τη δουν. Όπως τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ. Αρέσουν στον κόσμο αυτοί οι αγώνες και τους παρακολουθούν. Ελπίζω να βρουν μια λύση μαζί, επειδή το ελληνικό μπάσκετ τους χρειάζεται, όχι μόνο το πρωτάθλημα».

Για την Εθνική Ομάδα: «Ένιωσα φανταστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήμουν πολύ χαρούμενος που έπαιξα σε ένα τέτοιο τουρνουά με την Εθνική. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να παίζεις σε ένα Παγκόσμιο για τη χώρα σου. Νομίζω μάθαμε πολλά από αυτό. Ίσως δεν είχαμε τόση τύχη. Χάσαμε από την Βραζιλία και η Τσεχία τη νίκησε με 20 πόντους. Αφήσαμε το παιχνίδι με την Βραζιλία, ήταν κρίμα. Είναι αλήθεια πως δεν έχουμε κλασικούς σουτέρ. Με εξαίρεση τον Βασιλειάδη, είναι ίσως ο πιο “καθαρός” σουτέρ στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν έχουμε τέτοιου είδους παίκτη, ούτε είχαμε, όταν παίρναμε μετάλλια. Ήταν δύσκολο για τον Αντετοκούνμπο, επειδή όλοι τον περίμεναν. Είναι σαν να παίζεις εναντίον πέντε. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Για τον Ρικ Πιτίνο: «Τι να πεις για αυτόν; Μιλάμε για έναν “θρύλο” του μπάσκετ! Είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει πολύ, ώστε να πετύχουμε τους επόμενους στόχους μας. Ελπίζω να είναι κι ο Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τι θα γίνει αν φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ;».