Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εντός έδρας από την Άλμα Βερολίνου ύσρερα από 50 λεπτά παιχνιδιού. Ο Λουκ Σίκμα με γκολ-φάουλ έγραψε το τελικό 105-106, υπογράφοντας μία τεράστια νίκη για τη γερμανική ομάδα. Οι πράσινοι είχαν για κορυφαίο τον απίστευτο Ιωάννη Παπαπέτρου, που σημείωσε 39 πόντους, ενώ ο Γουάιλι είχε 22. Για τους νικήτές ο Χέρμανσον ήταν εξαιρετικός με 20 πόντους, ενώ 14 ο τιμωρός Σίκμα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε με τον Παππά στην αρχική πεντάδα μαζί με τους Καλάθη, Τόμας, Μήτογλου και Ουάιλι, τη στιγμή που Αΐτο Ρενέσες επέλεξε τους Μάτισεκ, Χέρμανσον, Γκεντράιτις, Τιεμάν και Σίκμα. Η πίεση που ασκούσαν οι παίκτες της Άλμπα πάνω στον Καλάθη από τα πρώτα λεπτά ήταν το βασικό χαρακτηριστικό, το οποίο σε συνδυασμό με τα καλά ποσοστά στο σουτ έδωσε το προβάδισμα στην γερμανική ομάδα με 6-11 στα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο ρυθμός συνέχισε να είναι γρήγορος και το σκορ υψηλό, με τον ζεστό Παπαπέτρου που είχε περάσει στο ματς να κάνει σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση μειώνοντας σε 15-16 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Η επιθετική ραψωδία των δύο ομάδων συνεχίστηκε, το ίδιο και το κρεσέντο του Έλληνα φόργουορντ που έχοντας πετύχει 11 πόντους διαμόρφωσε το 26-22 δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η εκπληκτική πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες και το σκορ στο πλούσιο 31-31.
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα σερί 8-0 των Γερμανών που συνέχισαν να σουτάρουν με εκπληκτικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Το σκορ διαμορφώθηκε στο 31-39 και έτσι ο Αργύρης Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα των παικτών του. Οι «πράσινοι» δεν λειτουργούσαν σωστά κυρίως αμυντικά και αυτό συνέχισε να αποτυπώνεται στο σκορ του αγώνα όπου για πρώτη φορά η Άλμπα έφτασε στο +10 (35-45) απομένοντας πέντε περίπου λεπτά για το ημίχρονο. Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα καλό διάστημα και κατάφερε να μειώσει σε 43-45 τρέχοντας ένα αναπάντητο σερί 8-0. Η Άλμπα είχε γυρίσει την άμυνα της σε ζώνη βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους τους οποίους συνέχισε να τιμωρεί για τη χαλαρότητά τους στην άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάνε στα αποδυτήρια στο +9 με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 49-58.
Η Άλμα Βερολίνου μ’ένα 5-0 σερί, έκανε το 49-63 και κάπου εκεί άρχισε να ξυπνάει ο Παναθηναϊκός. Με μπροστάρη τον εκπληκτική Ιωάννη Παπαπέυτρου, αλλά και τον Γουάιλι, μείωσε σε 60-66, όμως η εικόνα του αμυντικά ήταν αποκαρδιωτική. Δεν νοείται να δέχεσαι τόσους πόντους και να συνεχίζεις να είναι χαλαρός. Ευτυχώς η επίθεση ήταν περισσότερο σκετπόμενη στα επόμενα λεπτά, όμως το 66-69, αντί να γίνει μείον ένα, έγινε 66-72. Μάλιστα με κάρφωμα του Νοκό, η διαφορά μεγάλωσε, πριν ο Παπαπέπρου μειώσει σε 69-74.

Μάλιστα ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο μόνος, που ήταν μόνιμη επιθετική απειλή κι αυτό κρατούσε τον ΠΑΟ κοντά στο σκορ (74-76). Βέβαια η Άλμπα πότε με τον Σίκμα, και πότε με τον πολύ δυνατό Νοκό, διατηρούσε ένα προβάδισμα της τάξεως των οχτώ πόντων. Οι γηπεδούχοι για κάποιον ανεξήγητο λόγο, βιάζονταν στις επιθέσεις τους, έπαιζαν άναρχα και το 81-84, μάλλον ήταν τυχερό θα λέγαμε. Γενικότερα το παιχνίδι ήταν κάκιστο από πλευράς ποιότητας, οι κακές επιλογές διαδέχονταν η μία την άλλη και το μείον πέντε με δυόμισι λεπτά, άφηνε τα πάντα ανοιχτά. Μάλιστα ένα πράσινο 5-0, έφερε το ματς στο 85-86 με τον Ρενέσες να καλεί τάιμ-άουτ, για να ηρεμήσει τους παίκτες του. Ένα κάρφωμα του Γουάιλι και μία βολή του Καλάθη, έφεραν την αναμέτρηση στην ισοπαλία, ενώ ο Χέρμανσον με σπουδαίο δίποντο έκανε το 88-88, που ήταν και το τελικό σκορ της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού. Ο Χέρμανσον αστόχησε σ’ένα πολύ εύκολο καλάθι και η παράταση ήταν γεγονός.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η αλήθεια είναι δεν παίχτηκε μπάσκετ περιοπής. Ο Νίκος Παππάς έβαλε δύο μεγάλα σουτ, ο Χέρμανσον συνέχισε να εντυπωσιάζει και να μην φοβάται τίποτα και κανέναν και το 98-98 με 20 δευτερόλεπτα ήταν γεγονός και η επίθεση ήταν για τους πράσινους. Ο Ντεσόν Τόμας αστόχησε στην τελευταία επίθεση και η δεύτερη παράταση ήταν μία πραγματικότητα.

Η Άλμπα ήταν ελαφρώς πιο φρέσκια στο δεύτερο πεντάλεπτο, όμως ήταν εξαιρετικά άστοχη στις επιθέσεις της. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόνο με βολές στο δεύτερο πεντάλεπτο της δεύτερης παράτασης. Ο Παπαπέτρου στο 49′ έβαλε λέι απο και ισοφάρισε σε 103-103. Ο Γουάιλι στην επόμενη επίθεση ευστόχησε σε δύο βολες, κάνοντας το 105-103. Ο Λουκ Σίκμα όμως με καλάθι και φάουλ, έκανε το 105-106 και απέδρασαν από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Τα δεκάλεπτα: 31-31, 49-58, 69-74, 88-88 98-98, 105-106