Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα και στο μεγάλο ντέρμπι αυτής, οι Μαδριλένοι… πλήγωσαν τον παλιό “αγαπημένο” Νίκολα Μίροτιτς, ξεπερνώντας δύσκολα την αντίδρασή του κι αυτήν των μπλαουγκράνα (86-6).

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, η Ρεάλ μπήκε σαν… βροχή στο παιχνίδι, με την Μπαρτσελόνα να απαντά με το ίδιο νόμισμα! στο δεύτερο ημίχρονο, η κυρίαρχη ομάδα του Λάσο έδειξε πιο έτοιμη για αυτό το παιχνίδι και πήρε την 5η της νίκη σε 8 ματς. Για την ομάδα του Πέσιτς, (που έμεινε στις 6 νίκες), ήταν μόλις η 2η ήττα.

Στο παιχνίδι:

Η Ρεάλ μπήκε από την αρχή με το…”μαχαίρι” στα δόντια και ακριβώς στα μισά της περιόδου βρέθηκε να προηγείται με 17-3 (!) με κύριους εκφραστές σε άμυνα και επίθεση τους Καμπάτσο και Ράντολφ. “Λευκό” χρώμα είχε και το υπόλοιπο κομμάτι, με τον Ζακ Ράντολφ να σταματά στους 11, τον Καμπάτσο στους 7 και τον Μίκι στους 6. Το 32-14 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να χαμηλώσει το τέμπο του αγώνα και πήγε σε πιο αργές επιθέσεις, έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Άντε Τόμιτς. Το σκορ στα μισά της περιόδου ήταν στο 37-32, με τους μπλαουγκράνα να μην παραιτούνται, μαζεύοντας την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα. Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου έκλεισε στο +2 (48-50) για την ομάδα του Πέσιτς, κάνοντας τρομερό δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Μίροτιτς να έχει 12 και τον Τόμιτς να μετρά 11. Για την Ρεάλ, που έπαθε… μπλακ άουτ, ο Μίκι είχε φτάσει τους 8.

Τρομερό πρώτο ημίχρονο στην Μαδρίτη, με την Ρεάλ να κάνει φοβερή πρώτη περίοδο με 32-14 και την Μπαρτσελόνα να απαντά με επιμέρους 16-36, για το 48-50!

Στο τρίτο μέρος, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο μπήκε με ένα γρήγορο 13-0 στο τετράλεπτο, παίρνοντας και πάλι τα ηνία του ματς με 61-50. Από εκεί και πέρα, οι μαδριλένοι ήταν πιο εύστοχοι και πιο συγκεντρωμένοι επιθετικά, κλείνοντας την περίοδο στο +7 (71-64). Για τους γηπεδούχους, οι Ντεκ (12π.)-Τέιλορ (8π.) ξεχώρισαν επιθετικά, ενώ και ο Καμπάτσο είχε βρει τον ρυθμό που επιθυμούσε. Μοναδικό μελανό σημείο, η αποβολή του Τζόρνταν Μίκι με 5 φάουλ, ο οποίος είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή 12 πόντους. Για τους φιλοξενούμενους, οι Μίροτιτς (19π.), Τόμιτς (13π.) και Κούριτς (11π.) ήταν εκείνοι που τους κρατούσαν ζωντανούς στο ματς.

Συνεπώς, όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο… εκεί “ξύπνησε” ο άποντος μέχρι εκείνη την στιγμή, Χίγκινς και με 5 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 75-68. Ωστόσο, αυτό δεν έφτανε στους Καταλανούς και ο κορυφαίος (ίσως) του παιχνιδιού, Ράντολφ, έβαλε την υπογραφή του με τρίποντο… μαχαιριά! Το τελικό αποτέλεσμα (86-76), χάρισε την 5η νίκη στην Ρεάλ και υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα, στην δεύτερή της ήττα.

Κορυφαίος ο Ράντολφ (16π.), τον ακολούθησαν οι Καμπάτσο (13π.) και Ντεκ (13π.).

Για την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο… παλιός γνώριμος Μίροτιτς (19π.) και ο Άντε Τόμιτς (13π.).

Δεκάλεπτα: 32-14, 48-50, 71-64, 86-76.