Μια αναπάντεχη ήττα από την Άλμπα, μπορεί να γίνει ανεκτή, εξάλλου κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη νίκη, αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού, δείχνει μια χαμένη κατάσταση.

Όταν θες να λογίζεσαι σοβαρή ομάδα, δεν επιτρέπεται εντός έδρας να έχεις δεχθεί στο ημίχρονο 58 (!) πόντους και στην πρώτη περίοδο 31. Δεν λέω, καλή ομάδα επιθετικά η Άλμπα, αλλά όχι για να σου βάλει 58 σε είκοσι λεπτά. Είναι πολλοί…

Εν συνεχεία, σήμερα με την απουσία του Φριντέτ (χάθηκαν σχεδόν 10 πόντοι), οι Καλάθης, Παππάς, Ράις και Μπράουν έμειναν να… βγάλουν το φίδι από την τρύπα στην περιφέρεια. Πάμε να δούμε λίγο τους χρόνους σε 50 λεπτά: Καλάθης 42:35, Παππάς 37:30, Ράις 9:15 και Μπράουν 1:34. Τα συμπεράσματα από τους αριθμούς καταδεικνύουν πως οι Καλάθης και Παππάς έβγαλαν όλο το ματς! Σε τέτοιο επίπεδο και με δύο παρατάσεις, δεν φτάνουν.

Στο κομμάτι της πεντάδας, πολλές αλλαγές στην αρχή του παιχνιδιού, εξαφανισμένος σήμερα ο Μπέντιλ (DNP), λιγοστός χρόνος για Παπαγιάννη (9:02), τα ίδια για Ράις και Μπράουν, ενώ και ο Τζόνσον (που έδειχνε πως ανεβαίνει τελευταία) πήρε συνολικά 14:15. Βουγιούκας εξ ίσου ξεχασμένος (DNP). Γιατί τα παραθέτω αυτά; Για το προφανές, ο Αργύρης Πεδουλάκης ακόμα ψάχνεται στο ρόστερ του, μη έχοντας βρει τις σταθερές του.

Το άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι η αλλαγή στην ταυτότητα. Οι ομάδες του Αργύρη Πεδουλάκη, φημίζονταν για την άμυνα, στο φετινό τριφύλλι, η λέξη άμυνα δεν υπάρχει. Κακά τα ψέματα. Είτε γιατί είναι σοφτ, είτε γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη συγκέντρωση. Και επειδή οι μεγάλες επιτυχίες για τις Ελληνικές ομάδες, γενικά, ήρθαν προτίστως από την άμυνα, οι πράσινοι (και εν συνεχεία οι κόκκινοι) πρέπει να στραφούν ξανά σε αυτό τον άξονα.

Στην συνολική κατάσταση, αυτό που διαφαίνεται στον Παναθηναϊκό είναι μια μπερδεμένη κατάσταση και μέσα στο παρκέ, αλλά και έξω από αυτό. Ο κόουτς των πράσινων μίλησε για ανέτοιμο Παππά και τον χρησιμοποίησε 37 λεπτά! Αν ήταν απόλυτα έτοιμος, θα έπαιζε και τα 50; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Ο πεδουλάκης εκπέμπει SOS για τις θέσεις των guard.

Στον Παναθηναϊκό χρειάζονται κάποιες ουσιαστικές αλλαγές, ένα δυνατό “σοκ”, που θα τον επαναφέρει και θα του δώσει χρόνο για την πολύ δύσκολη συνέχεια. Μένει να δούμε τι θα γίνει… Η διαίσθησή μου, λέει για μια αλλαγή, ίδωμεν!

Υ.Γ. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο συγκινητικό σήμερα (14/11) Παπαπέτρου, που σταμάτησε στους 39 (!), σπάζοντας κάθε προσωπικό ρεκόρ. Είναι κρίμα να μην έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

Υ.Γ. 1 Άλλη μια σπουδαία παράσταση από τον Νικ Καλάθη και double-double (10 πόντοι-10 ασίστ), αλλά αν εξαιρεθεί ο Παπαπέτρου, έμοιαζε απελπιστικά μόνος του…