O Mιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό και στάθηκε στη συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και σε όσους των θεωρούν «4άρι».

Μιλώντας στο λιθουανικό «15min.lt», ο νέος παίκτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τον Πειραιά: «Όπως είπε ο κόουτς Κεμζούρα, ήταν κατά βάση δική μου επιλογή. Μιλήσαμε με τον κόουτς αρκετές φορές και ήταν ειλικρινής μαζί μου για το ρόλο μου. Αποφάσισα να πάω σε μία ομάδα που θα μου δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Είναι από τη μία καλό να έχεις ένα ματς την εβδομάδα γιατί προσαρμόζεσαι στον επόμενο αντίπαλο, ξεπερνάς μικροπροβλήματα τραυματισμών. Όταν όμως δεν παίζεις πολύ και είσαι δυσαρεστημένος με τα 10-12 λεπτά συμμετοχής, όπως ήμουν εγώ, παίρνεις μία απόφαση που μπορεί να μην ακούγεται και τόσο καλή.

Η ατμόσφαιρα στην ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, τα πήγαινα πολύ καλά με τους συμπαίκτες μου. Η ζωή εκτός παρκέ είναι απίστευτη, αλλά πρέπει να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις στην καριέρα σου».

Παράλληλα, μίλησε και για τη συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Παίξαμε πολλά φιλικά με τον κόουτς Μπλατ και απόλαυσα τη συνεργασία μαζί τους. Είναι πολύ καλός στο να δίνει κίνητρο στους παίκτες του, οπότε ήταν κρίμα αυτό που συνέβη μετά την πρώτη ήττα. Ήταν ένας από τους λίγους προπονητές που έκανε ο,τι μου υποσχέθηκε.

Στο ματς με την Βιλερμπάν, ξεκίνησα στην βασική πεντάδα ως 3άρι, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα για μένα. Όλα τα χρόνια έπαιζα στη θέση “3”. Όταν ένας προπονητής με έβαλε στο “4”, όλοι νόμιζαν για κάποιον λόγο ότι είμαι 4άρι. Θεωρώ ότι έχω μεγαλύτερη επιρροή στη θέση “3”».