Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει 4-4 συνολικό ρεκόρ στην EuroLeague και 3-2 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τo οποίo οι «πράσινοι» ισοφάρισαν την χειρότερη επίδοση ύστερα από τα πέντε πρώτα εντός έδρας ματς.

Αν είχε να καυχιέται για κάτι ο Παναθηναϊκός στην EuroLeague από τη στιγμή που αντιμετώπιζε μεγάλα και σοβαρά προβλήματα εκτός έδρας, αυτό δεν ήταν άλλο από τη δύναμη που αντλούσε στο κλειστό του ΟΑΚΑ! Η έδρα αποτελούσε πάντα το μεγάλο του όπλο, αφού μπορούσε να διορθώσει τις «ανορθογραφίες» εκτός των συνόρων και να επαναφέρει την κανονικότητα όσον αφορά την πορεία του στην διοργάνωση.

Φέτος όμως; Φέτος τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά στο «πράσινο» στρατόπεδο και αυτό διότι το «τριφύλλι» μετράει αισίως δύο εντός έδρας ήττες ύστερα από πέντε ματς! Κάτι που έχει συμβεί μόλις δύο χρονιές ακόμα στην ιστορία της EuroLeague!

Πρώτα την σεζόν 2003-04, όταν ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιούσε ως έδρα το κλειστό του Σπόρτιγκ. Τότε είχε νικήσει Σκίπερ Μπολόνια, Ζάλγκιρις και Ουνικάχα Μάλαγα και είχε γνωρίσει τις ήττες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στη συνέχεια έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να δει το «κάστρο» του να παραβιάζεται δύο φορές σε πέντε ματς και δη την σεζόν 2013-14, και πάλι με τον Αργύρη Πεδουλάκη στην άκρη του πάγκου. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι 3-2 μετά τα πέντε πρωτα ματς στο ΟΑΚΑ, έχοντας νικήσει Λαμποράλ, Λιέτουβος Ρίτας και Ερυθρό Αστέρα, ενώ είχε χάσει από Λοκομοτίβ Κουμπάν και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όλα τα υπόλοιπα χρόνια είχε από «μηδέν» έως και μία ήττα μετά τις πέντε πρώτες αναμετρήσεις εντός έδρας. Μάλιστα τέσσερις φορές είχε το απόλυτο 5-0 (2001-02, 2005-06, 2006-07, 2007-08) με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ είχε ξεκινήσει με 5/5 και την σεζόν 2017-18 με προπονητή τον Τσάβι Πασκουάλ.