Τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τους Ρουμάνους οπαδούς στο παιχνίδι της Σουηδίας σχολίασε o Αλεξάντερ Άισακ.

Η Σουηδία κέρδισε με 2-0 στο Βουκουρέστι την Ρουμανία, σε αγώνα για την 9η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Ωστόσο το παιχνίδι στιγματίστηκε από την ρατσιστική επίθεση των οπαδών των γηπεδούχων προς τον Αλεξάντερ Άισακ των φιλοξενούμενων.

Ο 20χρονος επιθετικός τη Σοσιεδάδ, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι στο 78΄ αντικαθιστώντας τον Μάρκους Μπεργκ, που είχε πετύχει το ένα από τα δύο γκολ των Σκανδιναβών έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από τους Ρουμάνους.

Ο ίδιος ρώτησε αρχικά τον διαιτητή, για το αν είχε ακούσει κι αυτός τις αποδοκιμασίες εναντίον του. Το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά και με την επανέναρξη του, κάτι φάνηκε να τον ενοχλεί από τα όσα άκουγε από τον κόσμο των γηπεδούχων.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό και πιστεύω ότι το διαχειρίστηκα σωστά και είχα τη στήριξη των συμπαικτών μου. Όταν με ρώτησε ο ρέφερι του είπα ότι δεν ήταν ανάγκη να διακοπεί το παιχνίδι και ήθελα να συνεχίσουμε. Απλά είναι τρομερά λυπηρό να χρησιμοποιούνται ρατσιστικές εκφράσεις…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο παίκτης των Σουηδών.