Η Εθνική Γυναικών έβγαλε την απαιτούμενη αντίδραση κόντρα στην Ισλανδία, ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου και έφτασε με σχετική άνεση στην πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Eurobasket Γυναικών 2021 (89-54).

Λίγες μέρες μετά την ήττα από την Σλοβενία, στο Τσέλιε, η Εθνική Γυναικών αντέδρασε και… ξέσπασε στην Ισλανδία. Η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, πήρε τα ηνία με το καλημέρα και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην πρώτη νίκη στα προκριματικά.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η Εθνική πήρε τον έλεγχο της κατάστασης και χάρη σε Σπανού και Παυλοπούλου δημιούργησε διαφορά στο σκορ (14-6, 5′). Μποσγανά και Σωτηρίου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τη διαφορά να ανεβαίνει στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου για το 28-12. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα καλύτερο. Η Εθνική έκλιεσε τους διαδρόμους προς το καλάθι. αρχίζοντας την περίοδο με σερί 14-0 (42-12, 13′). Η διαφορά παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα ως το τέλος του ημιχρόνου, για το 54-18 της «γαλανόλευκης».

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Τζάκι Γέμελος ηγήθηκε επιθετικά και με τη βοήθεια από Μποσγανά και Σπυριδοπούλου η διαφορά παρέμεινε ψηλά (66-21, 24′). Οι Ισλανδές κατάφεραν να βρουν λύσεις, αλλά η διαφορά έμεινε ψηλά για το 74-35. Το παιχνίδι είχε κριθεί στη Χαλκίδα, με την Εθνική να κρατάει το προβάδισμα σε υψηλά επίπεδα και να φτάνει σε άνετη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 54-18, 74-35, 89-54.