Η Ελλάδα μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Φινλανδία, όμως η αντίδραση στο δεύτερο μέρος έδειξε τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας, που έφτασε στην ανατροπή με 2-1, για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Οι Έλληνες παίκτες εμφάνισαν στοιχεία που δεν είχαν δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς το γκολ του Πούκι τους έφερε με την πλάτη στον τοίχο, όμως παρά το αδιάφορο της βαθμολογίας παρουσίασαν αποφασιστικότητα και έφτασαν στο τρίτο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Μάνταλο και Λημνιό, με τον Γιαννούλη να προσφέρει σημαντικές βοήθειες από τα αριστερά.

Οι παίκτες του Φαν΄τ Σχιπ εμφανίστηκαν στο γήπεδο τον τρόπο που μας έχουν συνηθίσει στις τελευταίες αναμετρήσεις και πίεσαν από τα πρώτα λεπτά τον αντίπαλο. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων δεν απειλούσαν ουσιαστικά την εστία του Γιόροσεν, με τους αμυντικούς του να απομακρύνουν τις απειλές. Τα μακρινά σουτ των Μπακασέτα και Σταφυλίδη βρήκαν επάνω στα σώματα και δεν έφτασαν μέχρι τον τερματοφύλακα των Φινλανδών. Στην πρώτη στιγμή τους, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ, όταν ο Πούκι έκλεψε από τον Σταφυλίδη και πλάσαρε εύστοχα τον Βλαχοδήμο για το 0-1. Η Εθνική έδειξε να τα χάνει για λίγο, όμως μπήκε ξανά στον σωστό δρόμο με την κεφαλιά του Μπακασέτα να διώχνει δύσκολα ο Γιόροσεν. Η Φινλανδία απείλησε με τον Καούκο, όμως ο Βλαχοδήμος δεν ανησύχησε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το ίδιο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Ελλάδα, καθώς ο Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε ένα σάστισμα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και γύρισε στον Μάνταλο, που δεν αστόχησε προ κενής εστίας. Ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να επωφελούνται από αυτό και να μην δέχονται με την ίδια συχνότητα επιθέσεις. Από την άλλη ο Λημνιός ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Εθνικής και δημιούργησε μία απειλητική στιγμή, όμως ο Γιόροσεν αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε. Ο μόνιμος σκόρερ των Φινλανδών βρέθηκε μία “ανάσα” από το να πετύχει το δεύτερο τέρμα του, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το πρώτο γκολ του Γαλανόπουλου με την Εθνική ομάδα, ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, ο Κουλούρης πλάσαρε και ο Γιόρονεν απέκρουσε, όμως ο μέσος της ΑΕΚ ήταν στην σωστή θέση και από κοντά έκανε το 2-1. Η Ελλάδα πίεζε ακόμα και στο τελευταίο πεντάλεπτο, με τον Κουλούρη να αστοχεί σε μία απίστευτη ευκαιρία, καθώς δεν έστειλε την μπάλα στην εστία από το ύψος της μικρής περιοχής. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η Εθνική πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, όπου παρουσίασε ξανά πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος (73’ Μπουχαλάκης), Παυλίδης (64’ Κουλούρης), Χατζηδιάκος, Λημνιός, Μάνταλος (90’+3’ Μασούρας), Κουρμπέλης, Γιαννούλης.
ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Γιόρονεν, Τοίβιο (59’ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Λουντ, Πούκι, Σούλερ (77’ Γιένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77’ Σοϊρι), Καούκο , Ραϊτάλα.