Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της καριέρας του, ήταν η σημερινή, σύμφωνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπως δήλωσε λίγο μετά την κατάκτηση του ATP Finals από τον Ντομινίκ Τιμ, για τον οποίο μίλησε με κολακευτικά λόγια. Ενώ, μεταξύ άλλων ο Έλληνας τενίστας δεν ξέχασε να σταθεί στην εκπληκτική παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων που του έδιναν την απαραίτητη στήριξη.

«Πολλά συγχαρητήρια στον Ντόμινικ. Είσαι έμπνευση για εμένα και για πολλούς άλλους στο χώρο του τένις», είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς απευθυνόμενος στον αντίπαλό του. Έγινε μια πολύ όμορφη μάχη για το άθλημά μας. Πολλά συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου για τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει όλη τη χρονιά» τόνισε αρχικά ο Τσιτσιπάς και στη συνέχεια μίλησε για τους ανθρώπους της ομάδας του.

«Νιώθω απίστευτα που κρατάω αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τον πατέρα μου και τον αντζέντη μου για την στήριξη. Αυτό το τουρνουά ήταν φανταστικό και τόσο ξεχωριστό για εμένα. Δεν έχω λάβει ποτέ ξανά τόση αγάπη και στήριξη από τον κόσμο. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας το χρωστάω στον κόσμο που με στήριξε».

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την εξέλιξή μου ως παίκτης. Φάνηκε όλη η δουλειά που έκανα φέτος. Αυτή την εβδομάδα φάνηκε μια από τις καλύτερες εκδοχές του εαυτού μου. Έπαιξα με πολύ θράσσος και ψυχή. Ήμουν πολύ πιο συγκεντρωμένος σε αυτό το παιχνίδι και έπαιζα σαν να μην υπάρχει αύριο σε κάθε μπάλα» τόνισε στην Cosmote, ο Έλληνας πρωταθλητής.