Η Δανία κατάφερε να φύγει από την έδρα της Ιρλανδίας με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και έβαλε στις αποσκευές της το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαιναν «σβηστά» το παιχνίδι καθώς και η λευκή ισοπαλία θα τους έδινε την πρόκριση, όμως οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Χούριχεϊν και Μπράουν, χωρίς να βρουν στόχο.

Στην επανάληψη οι Ιρλανδοί πίεσαν και ο Πόουλσεν σαν δεύτερος τερματοφύλακας μπλόκαρε με την πλάτη την κεφαλιά του Κλαρκ. Στο 73′ κρίθηκαν όλα όταν ο Ντάλσγκααρντ γέμισε από τα δεξιά και ο Μπρέιθγουεϊτ με φοβερή προβολή πάνω στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ράντολφ, κάνοντας το 0-1. Όλα έδειχναν ότι θα έρθει το “διπλό” όμως ο Ντόχερτι με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε φωτιά στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ελβετία δεν συνάντησε αντίσταση από το Γιβραλτάρ το οποίο και φιλοδώρησε με έξι τέρματα (6-1).

Το πρώτο γκολ ήρθε νωρίς, με τον Βάργκας να κατεβαίνει ανενόχλητος από τα αριστερά, να βγάζει την παράλληλη σέντρα και τον Ίτεν να σκοράρει από κοντά για δεύτερη φορά με την εθνική του ομάδα, στο 10ο λεπτό.

Εξίσου γρήγορα σκόραρε η Ελβετία και στην επανάληψη, ωστόσο, με τον Βάργκας να μετατρέπεται από… πασέρ σε σκόρερ, πετυχαίνοντας το 0-2 με κεφαλιά στο 50’, μετά από ασίστ του… δραστήριου Μπενίτο. Για να έρθει επτά λεπτά μετά και το 0-3, με τον Λανγκ να σεντράρει από δεξιά και τον Φάσναχτ να εκμεταλλεύεται την αναταραχή στα καρέ των γηπεδούχων, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ανάμεσα από σώματα!

Το Γιβραλτάρ πέτυχε το… γκολ της τιμής από την προσπάθεια του Στίχε στο 74’, ωστόσο η Ελβετία είχε εκ νέου «απάντηση», στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Μπενίτο να βάζει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να διαμορφώνει το 1-4.

Ενώ δύο ακόμα τέρματα μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, ήτοι το δεύτερο προσωπικό του Ίτεν, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λανγκ στο 84ο και το πρώτο του Τζάκα στην αναμέτρηση στο 86ο λεπτό, από πάσα του Ίτεν, διαμόρφωσαν το εμφατικό 1-6 για την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ελβετία 17

Δανία 16

Ιρλανδία13

Γεωργία 8

Γιβραλτάρ  0