Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς πήρε θέση για την επιστολή του Ολυμπιακού στην ΕΠΟ και στάθηκε στην εξαιρετική εικόνα της Εθνικής Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95,5:

Για την ανάκαμψη της Εθνικής: «Η Εθνική ομάδα είχε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα και μια γενικότερη κακή εικόνα. Θεωρήσαμε πως ήταν αναγκαίο να γίνουν κάποιες αλλαγές. Προχωρήσαμε σε ένα νέο πλάνο, το οποίο είναι συγκεκριμένο, με στόχο στο μέλλον να έχουμε ανταγωνιστικές εθνικές ομάδες. Δεν είναι θέμα προπονητή ή κάποιων ποδοσφαιριστών. Είπαμε ότι πρέπει να εξελίξουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Με ένα πλάνο ετών και υπομονή από όλους μας να δουλέψουμε για να εξελιχθεί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Θεωρούμε ότι υπάρχει ποιότητα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και είπαμε ότι πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους που θα δουλέψουν και θα την αναδείξουν».

Για την επιστολή του Ολυμπιακού και την απουσία απάντησης από την ΕΠΟ: «Την Πέμπτη έχουμε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και εκεί θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα. Δεν θέλουμε να δώσουμε εν θερμώ μια απάντηση. Θα βγει από την Εκτελεστική Επιτροπή μια ανακοίνωση. Δεν γίνεται με το που κάποιος λέει κάτι να απαντά η Ομοσπονδία. Συνολικά θα αποφασίσουμε ως όργανο ώστε να βγουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις και να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις οι οποίες πρέπει να είναι σκληρές».

Για το αν θεωρεί πως η ΕΠΟ έχει στοχοποιηθεί από τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός νομίζει ότι αδικείται, θεωρεί ότι κάποια πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός θεωρεί πως αδικείται από ένα ολόκληρο σύστημα. Ίσως είχε συνηθίσει αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα η διοίκηση της ΕΠΟ έχει κάνει λάθη, όμως, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ούτε για κακοδιαχείριση ούτε για δόλο σε οτιδήποτε. Προσπαθούμε να δημιουργούμε ισονομία απέναντι σε όλους».

Για το αν υπάρχουν μεθοδεύσεις προκειμένου να πέσει η διοίκηση της ΕΠΟ: «Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι τίποτα, διότι δεν έχουν να μας καταλογίσουν τίποτα».

Για το αν συνδέονται οι κινήσεις του Ολυμπιακού με το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο στόχος. Ίσως θεωρεί ο Ολυμπιακός ότι γίνονται κάποια πράγματα, τα οποία, όμως, δεν ισχύουν».