Στον επαγγελματικό αθλητισμό οι νίκες και οι ήττες τείνουν να γίνουν συνήθεια. Ο Ολυμπιακός δυστυχώς έχει περάσει στο άλλο άκρο τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Είναι κρίμα να προηγείσαι με δώδεκα πόντους και να χάνεις ένα παιχνίδι, επειδή φοβήθηκες να το κερδίσεις. Η άποψη μου αυτή είναι και δεν πρόκειται ν’αλλάξει.

Τεράστιο μερίδιο σ’αυτό το 85-82 έχει ο Κεστούτις Κεμζούρα κι εξηγούμαι αμέσως. Είναι αδύνατον να μην ρίχνεις στο τελευταίο πεντάλεπτο τον Βασίλη Σπανούλη στο παρκέ. Ο αρχηγός των Πειραιωτών σίγουρα έχει βαρύνει, δεν είναι ο ίδιος, όμως αν μη τι άλλο ξέρει τι να κάνει στη λεγόμενη crunch time. Ο Λιθουανός κόουτς έχει πολλά λάθη στη διαχείριση του ματς κι αυτό το πλήρωσαν οι Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ρεφάρει τις εντός έδρας ήττες στο ΣΕΦ (ιδιαίτερα αυτή από τη Ζενίτ) και να μπει εκ νέου στο γκρουπ των ομάδων, που θα παλέψουν για την οχτάδα. Τώρα η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι δύσκολα και χρειάζονται μία σειρά από υπερβάσεις για να μπει στο TOP 8.

Πάμε λίγο να δούμε τους παίκτες που έκαναν step up. Ο Μπάλντουιν με τους 19 πόντους, έδειξε πως ξέρει μπάσκετ και μπορεί να σταθεί στη Euroleague. Σίγουρα έχει προβλήματα προσαρμογής (πρώτη φoρά παίζει εκτός Αμερικής) κι αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε. Σίγουρα αμείβεται πλουιοπάροχα, όμως μιλάμε για άνθρωπο όχι ρομπότ. Ο Ολυμπιακός ήθελε να τον αποδεσμεύσει, αυτό δεν κατέστη δυνατό και τώρα προσπαθεί να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τον παίκτη.

Το 3-6 του Ολυμπιακού είναι αρκετά άσχημος απολογισμός, όμως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Η αναμέτρηση με την Άλμπα θα είναι δύσκολη κι επίπονη, όμως με λίγο καλύτερη διαχείριση από τον πάγκο, όλα γίνονται. Η Euroleague φέτος είναι γρίφος για δυνατούς λύτες. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

ΥΓ. Δώστε τη μπάλα περισσότερο στον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Πέτυχε 14 πόντους με 6/7 δίποντα. Ο τύπος δεν πιάνεται από κανέναν.

ΥΓ2. Ο Αντώνης Κόνιαρης το έχει το σουτ από μακρινή απόσταση. Οι προπονητές του πρέπει να τον πιέσουν ν’απειλεί περισσότερο το καλάθι…

ΥΓ3. Είναι ανεπίτρεπτο να παίζει μόλις 16 λεπτά ο κορυφαίος φετινός ξένος του Ολυμπιακού. Κύριε Κεμζούρα ο Μπράντον Πολ μόνο 16 λεπτά;