Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής Σερβίας ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Ο βοηθός προπονητή των Κινγκς, που το 2017 κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ με την Σλοβενία, θα βρεθεί στον πάγκο της πατρίδας του στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανέφερε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ένας τέτοιας ποιότητας προπονητής ανέλαβε την Εθνική μας. Ο Ιγκόρ είναι η καλύτερη λύση, εν όψει των προσκλήσεων που θα αντιμετωπίσουμε, με τη διεκδίκηση της πρόκρισής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωμπάσκετ. Ευχαριστούμε τους Κινγκς και ειδικά το Βλάντε Ντίβατς για τη βοήθειά τους και την κατανόησή τους».

Από την πλευρά του ο Κοκόσκοφ πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Αισθάνομαι τυχερός που θα οδηγήσω την Εθνική Σερβίας, για την οποία γνωρίζω πόσα πολλά άτομα αγαπούν και υποστηρίζουν. Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές, αλλά οι φιλοδοξίες των παικτών και των προπονητών να ξέρετε πως είναι πάντα υψηλότερες. Είναι κάτι που γνωρίζω πολύ καλά. Κάθε προπονητής στη Σερβία ονειρεύεται να γίνει τεχνικός στην Εθνική. Ύστερα από είκοσι χρόνια στο ΝΒΑ και δέκα χρόνια συνεργασίας με άλλα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα (Γεωργία, Σλοβενία) αισθάνομαι συγκίνηση. Επιστρέφω εκεί που ξεκίνησα. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Σερβίας δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σερβική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την εμπιστοσύνη της, όπως και τους Σακραμέντο Κινγκς για την υποστήριξή τους. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα βάλω όλη την εμπειρία μου και την ενέργειά μου στην Εθνική, θέλοντας να επιτύχουμε τους στόχους μας».