Πριν από μερικά λεπτά έπεσε σαν… βόμβα η είδηση πως ο Ρικ Πιτίνο επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να αναλάβει και πάλι τα ηνία της ομάδας! Αν όντως, ισχύει την δεδομένη χρονική στιγμή είναι η ιδανική λύση για τους πράσινους, αλλά…

Ο Αμερικάνος προπονητής “πρωτοπάτησε” στην Ελλάδα πέρυσι, μετά την απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ και από εκεί που ελάχιστοι των γνώριζαν, έγινε (και δικαιολογημένα) ο καλύτερος προπονητής επί προεδρίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αυτό που έκανε με σπουδαίο τρόπο, ήταν να ενεργοποιήσει κάθε παίκτη ξεχωριστά, δίνοντάς του κίνητρο, δημιουργώντας έτσι μια ομάδα που από την 12η θέση, βρέθηκε στην 6η με εκπληκτικό “ντεμαράζ”.

Ο κόουτς Πιτίνο, εκτός από εξαιρετικός στην δουλειά του, διαθέτει και την ψυχοσύνθεση να είναι ένας… ψυχολόγος. Το σημαντικό σε μια ομάδα είναι η σωστή διαχείριση τόσο εντός, όσο και εκτός του παρκέ. Ο νέος (όπως αναφέρεται) τεχνικός του Τριφυλλιού μπορεί να τα κάνει όλα και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Εδώ έρχεται το “αλλά”. Οι απορίες μου είναι αρκετές, η πρώτη έχει να κάνει με τον χρόνο του συμβολαίου του… θα είναι μέχρι το τέλος της σεζόν; ή ένα μεγαλύτερο χρονικά συμβόλαιο; Ας υποθέσουμε πως επικρατεί το πρώτο σενάριο και ο Πιτίνο υπογράφει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μετά; Εκ νέου διαπραγματεύσεις και αν δεν υπάρξει συμφωνία, “φτου” και πάλι από την αρχή;

Κοιτάξτε, δεν κατακρίνω την επιλογή Πιτίνο, είμαι υπέρμαχος της συγκεκριμένης απόφασης. Απλά αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια, δεν είναι εφήμερες (εξαιρετικές) καταστάσεις, αλλά ένα πλάνο με λογική, πίστη και πίστωση χρόνου. Αρκετά έτη γίνεται αυτό το… και οι πράσινοι χάνουν διαρκώς το “καράβι” που σε στέλνει, στον διακαή πόθο, το Final-4.

Αν, από την άλλη, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, υπογράψει με διαφορετικούς όρους συμβόλαιο, κι αν είναι μεγαλύτερο αλλάζει το πράγμα. Το μόνο βέβαιο είναι, πως την τωρινή στιγμή (και βάση πεπραγμένων) ο Ρικ Πιτίνο αποτελεί την πιο σωστή επιλογή για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Υ.Γ. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι κακό κι ο Ρικ Πιτίνο έρχεται σαν… αποκούμπι να διαχειριστεί παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα. Είμαι βέβαιος πως το Τριφύλλι θα εμφανιστεί καλύτερο, δεν ξέρω αν αυτό φτάνει.

Υ.Γ. 1. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, βλέπω με την έλευση του Αμερικανού να πραγματοποιείται μια αλλαγή στο πράσινο στρατόπεδο.