Η Βαλένθια συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στα τελευταία παιχνίδια της Euroleague. Οι νυχτερίδες με τους Ντούμπλιεβιτς (18π.) και Τόμπει (15π.) έριξαν στο καναβάτσο τους Ρώσους με σκορ 89-84 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 4-6. Η Χίμκι από τη μεριά της έχασε δεύτερο συνεχόμενο ματς κι ίσως δημιουργείται μίνι-κρίση στο σύλλογο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εκπληκτικό από πλευράς παραγωγικότητας. Ισπανοί και Ρώσοι έδωσαν φοβερή παράσταση στην επίθεση, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις αμυντικές τους υποχρεώσεις. Οι Νούμπλιεβιτς και Τόμπει έκαναν εκπληκτική δουλειά στη front line. Η Χίμκι φυσικά τα περίμενε όλα από τον Αλεξέι Σβεντ κι αυτός απόψε ήταν άστοχος. Ο Γιόβιτς ήταν συγκινητικός κι αυτός κράτησε την ομάδα του στο 51-48.

Στο δεύτερο ημίχρονο την μπακγέτα της επίθεσης πήρε ο Κίνο Κολόμ, αφού ο βραχύσωμος γκαρντ οργάνωσε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του κι αυτό ηρέμησε και τους συμπαίκτες του. Οι Ρώσοι πήραν πράγματα από τους Γερέμπκο και Μπούκερ είτε από τη ρακέτα είτε από την περιφέρεια. Το 72-70 τ’ άφηνε όλα ανοιχτά και ο νικητής θα κρινόταν στις μικρές λεπτομέρειες.

Η Βαλένθια ήταν περισσότερο ψύχραιμη από την αντίπαλό της και θα λέγαμε και περισσότερο πρακτική. Η μπάλα γύρισε σωστά στην επίθεση, σ’αντίθεση με τη Χίμκι που σκόραρε περισσότερο μ’ατομικές ενέργειες. Αυτό ήταν το βασικό συστατικό που έδωσε στις «νυχτερίδες» τη νίκη με 89-84 κι αυτό τ’αποτέλεσμα πλήγωσε σε μεγάλο βαθμό τη Χίμκι, που έπεσε στο 6-4 στη φετινή Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 26-33, 51-48, 72-70, 89-84