Η Λειψία «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Κολωνία, πέτυχε τη νίκη με 4-1 και μείωσε στον ένα βαθμό από την πρώτη Γκλάντμπαχ.

Η Λειψία «καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι και μείωσε τη διαφορά από την πρώτη Γκλάντμπαχ στον 1 βαθμό. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και πήραν τη νίκη με 4-1.

Το ματς

Η Λειψία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε ότι θέλει πολύ τη νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Το σκορ για την Λειψία άνοιξε στο 22ο λέπτο ο Βέρνερ με πανέμοφο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Μόλις 10 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δύο τερμάτων. Συγκεκριμένα, η Λειψία κέρδισε πέναλτι, ο Φόρμπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Το 15λεπτο αυτό η Λειψία ήταν καταιγιστική και με γκολάρα του Λάιμερ στο 37΄έγινε το 3-0. Στο σημείο εκείνο η Κολωνία αντέδρασε και έκανε το 3-1 με γκολ του Τσίκος.

Η Λειψία στο 42ο λεπτό του αγώνα έχασε ευκαιρία για να κάνει το 4-1, με τον Βέρνερ να μην μπορεί να κερδίσει τον τερματοφύλακα της Κολωνίας.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με την Λειψία να έχει τόσο την κατοχή όσο και τις ευκαιρίες.

Στο 58΄ ο Φόρσμπεργκ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα φιλοξενούμενων. Έντεκα περίπου λεπτά αργότερα η Κολωνία απείλησε, με την κεφαλιά του Μοντέστε να περνάει λίγο άουτ.

Τελικά στο 79ο λεπτό του αγώνα ο Φόρσμπεργκ με απίθανη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.