Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν και στα παιχνίδια που έδωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες αυτή τη στιγμή -όπως χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ- έχουν Πορτογάλους προπονητές στον πάγκο τους.

Λαλίστατος -όπως πάντα- ο Ζοσέ Μουρίνιο στην συνέντευξη τύπου πριν από την αναμέτρηση της Τότεναμ με τον Ολυμπιακό, με τον special one να θυμάται τις αναμέτρησης που έδωσε στο παρελθόν απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και να αναφέρεται ενδελεχώς στην μεγάλη προπονητική παράδοση που έχουν χτίσει οι συμπατριώτες του στην χώρα μας: “Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχω παίξει αντίπαλος με μερικές καλές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός” και συνέχισε:

“Έχουμε ιστορία ως Πορτογάλοι προπονητές στην Ελλάδα και όχι μόνο αναφορικά με την Εθνική ομάδα: Πεσέιρο, Φερνάντο Σάντος, όλοι πέρασαν από εκεί. Αυτή τη στιγμή οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν Πορτογάλους προπονητές (Πέδρο Μαρτίνς και Αμπέλ Φερέιρα). Τους ακολουθώ, αλλά δεν ήξερα ότι πρόκειται να τεθούν αντιμέτωποι, επομένως δεν τους αντιμετωπίζω με αυτή την στόχευση.

Εμείς κάναμε την προεργασία μας. Σέβομαι τον Ολυμπιακό ως ομάδα και όχι για κάποιο συγκεκριμένο παίκτη -και θα ήταν καλό για αυτούς αν μιλούσα μόνο για τους Πορτογάλους παίκτες- επικεντρώνομαι σε όλη την ομάδα του. Στην Αθήνα δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, δεν περιμένω ένα εύκολο παιχνίδι. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλά. Το κάναμε για 45 λεπτά απέναντι στην Γουέστ Χαμ και ελπίζω ότι αύριο (Τρίτη) θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτό το χρονικό διάστημα”.