Οι πρωταθλητές Κύπρου φιλοξενούνται την Πέμπτη (28/11) από τη Ντουντελάνζ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με την UEFA να ορίζει αρχικά Τούρκους διαιτητές. Συγκεκριμένα τον Halis Özkahya, με βοηθούς τους Ceyhun Sesigüzel, Ekrem Kan και Alper Ulusoy.

Το γεγονός αυτό ωστόσο προκάλεσε την έντονη δυσφορία του ΑΠΟΕΛ, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Νεκτάριο Πεταβίνο να δηλώνει σχετικά πως: «Υπάρχει ένα δεδομένο. Αν θυμάμαι καλά δεν προκύπτει άλλο παιχνίδι στην Ευρώπη κυπριακής ομάδας να διαιτητεύσουν Τούρκοι διαιτητές. Θα στείλουμε ένα ερώτημα στην ΟΥΕΦΑ αλλά δεν θεωρώ ωφέλιμο να προσθέσω κάτι άλλο. Είναι πρωτοφανές και είναι κάτι το οποίο μας έχει προβληματίσει. Υπάρχει ένα πολιτικό πρόβλημα και ένα πρόβλημα κατοχής. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πολιτικοποιούμε το ποδόσφαιρο. Η ΟΥΕΦΑ πρέπει να έχει την ίδια προσέγγιση όπως κάνει με άλλες χώρες που έχουν προβλήματα. Θα αναμένουμε και εμείς την απόφαση της UEFA» .

Λίγες ώρες μετά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία προχώρησε στην αντικατάσταση των διαιτητών από την Τουρκία, στέλνοντας μάλιστα τον γνωστό Ιταλό ρέφερι Τζιανλούκα Ρόκι, με τους Περέτι, Σενόνε, Βαλέρι.