Η Κλαμπ Μπριζ βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, κινδυνεύοντας να χάσει τα πάντα, αλλά ο Ντιατά της έδωσε το… φιλί της ζωής, ισοφαρίζοντας στο 92′, με τους Βέλγους να παραμένουν σε θέση ισχύος για την 3η θέση. Με εννιά παίκτες ολοκλήρωσε η Μπριζ.

Δεν είχε σκοράρει μέχρι σήμερα στο φετινό Champions League, είχε ξεμείνει λόγω τραυματισμών από στόπερ και σέντερ-φορ, έπαιξε με σύνθεση ανάγκης κι όμως λίγο έλειψε να πιάσει κορόιδο την Μπριζ. Η Γαλατασαράι ήθελε μόνο την νίκη απέναντι στους Βέλγους για να τους προσπεράσει στην μάχη για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Champions League και παραλίγο να την πάρει με έναν παμπόνηρο τρόπο.

Αν και αμυντικός, ο Αντέμ Μπουγιούκ έβαλε ένα γκολ που θα το ζήλευε κάθε επιθετικός (11’, 1-0), δημιουργώντας το ιδανικό σενάριο για τον Φατίχ Τερίμ, που έκτοτε έδωσε εντολή για μαζική άμυνα και παιχνίδι πίσω από την μπάλα. Οι Βέλγοι αν και είχαν τον πλήρη έλεγχο, έπεσαν σε ένα πολύ καλό Μουσλέρα που απέκρουσε τις προσπάθειες από Οπεντά (36’) και Ντένις (48’), με τον Οκερέκε να χάνει την καλύτερη στιγμή για τους Φλαμανδούς.

Εκεί που όλα έδειχναν τουρκική νίκη, ο Ντιατά είχε αντίθετη άποψη. Με ατομική ενέργεια και εντυπωσιακό αριστερό σουτ έκανε το 1-1 στις καθυστερήσεις (92’), που διατηρεί τους Φλαμανδούς πάνω από την Γαλατά (3-2) στην μάχη για την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τους 32 του Europa League.

Πάντως, ο αγώνας είχε απίστευτο φινάλε, αφού στους πανηγυρισμούς η Μπριζ έμεινε με 9 παίκτες λόγω αποβολής του σκόρερ (έβγαλε την φανέλα του) και του Ματά (έσπασε το σημαιάκι του κόρνερ) με τους Βέλους πάντως να αντέχουν ως το τέλος και να φεύγουν με τον βαθμό από την Πόλη.

Γαλατασαράι (Τερίμ): Μουσλέρα, Μαριάνο, Ντονκ, Μαρκάο, Ναγκατόμο, Σερί, Λεμινά, Μπελχαντά (87′ Μορ), Φεγκουλί, Μπουγιούκ, Μπαϊράμ (80′ Ινάν).

Κλαμπ Μπριζ (Κλεμάν): Μινιολέ, Ρίκα, Ντέλι, Μέχελε, Μάτα Πέδρο, Φάνακεν, Μπαλάντα, Ριτς (46′ Ντε Κετέλερε), Ντιατά, Οπέντα (77′ Οκερέκε), Ντένις (58′ Σκράιβερς).