Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το τουρνουά μπάσκετ της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχαν οι ομάδες του Φ.Ο.Τ.Χαλανδρίου και Γ.Σ. Γλυκών Νερών μαζί με περισσότερα από 90 παιδιά από τις έξι συνολικά ομάδες που πήραν μέρος στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Eurohoops Dome. Συμμετείχαν σε skills challenges, ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι και έγιναν, μέσα από τη συμμετοχή τους, πρεσβευτές της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Στο τουρνουά αγωνίστηκαν ακόμα οι σχολικές ομάδες από τα «Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκος» και τα «Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου» και τα τμήματα Παμπαίδων από την Ακαδημία Eurohoops Εξέλιξις και την Ολυμπιάδα Πετρούπολης.

«Από την αρχή της προσπάθειάς μας αποφασίσαμε να κάνουμε πρωταγωνιστές τα παιδιά γιατί πιστεύουμε πως η δική τους φωνή είναι η πιο δυνατή μέσα στην οικογένεια και γενικά στην κοινωνία», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους νεαρούς αθλητές: «Είμαι σίγουρος πως η συμμετοχή σας στη δράση μας θα συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια που κάνουμε να ευαισθητοποιηθεί το σύνολο της κοινωνίας γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Σας ευχαριστούμε πολύ!».

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ambassador της δράσης εκ μέρους του Eurohoops, τόνισε κατά την απονομή των μεταλλίων: «Σήμερα είστε όλοι νικητές γιατί από τη συμμετοχή σας εδώ θα κρατήσετε κάτι σπουδαίο: Ότι ο αθλητισμός και γενικότερα το παιχνίδι είναι η μεγαλύτερη πηγή υγείας. Είναι στο χέρι σας να υιοθετήσετε αυτό το μήνυμα και να το μεταδώσετε και στις οικογένειές σας».

Ο προπονητής του παμπαιδικού Τμήματος του Γ.Σ.Γλυκών Νερών και Υπεύθυνος Ακαδημιών στο Φ.Ο.Τ.Χαλανδρίου Μάριος Σπηλιωτόπουλος μας δήλωσε για την συγκεκριμένη εκδήλωση. ’Όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά με τον κύριο Δρουκόπουλο θεώρησα αυτονόητη τη συμμετοχή και των δύο ομάδων που συνεργάζομαι στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Όπως έχουμε πει ξανά στόχος και των δύο ομάδων μέσω των ανθρώπων που εθελοντικά τρέχουν αλλά και τον προπονητών να προσφέρουμε στα παιδιά πέρα από την αθλητική τους εκπαίδευση και αυτή του μυαλού μέσω της ευαισθητοποίησης σε κομμάτια που αφορούν κοινωνικά ζητήματα ή αντίστοιχα υγείας. Προσωπικά είμαι περήφανος που όλοι οι παράγοντες, τα παιδιά που συμμετείχαν και οι γονείς τους αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση και βοηθήσαμε και εμείς με τον τρόπο μας να ακουστεί πιο δυνατά το μήνυμα της καμπάνιας. Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε και με τις δύο ομάδες σε αντίστοιχες δράσεις και σύντομα και οι δύο Σύλλογοι θα ανακοινώσουν την επόμενη δράση τους που θα συμμετέχουν παιδιά του Δημοτικού.’’

Ποια είναι η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και που αποσκοπεί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 1997 και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF). Εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας και αριθμεί 27 πρωτοβάθμια σωματεία/συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Κύριοι στόχοι της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι αφενός η ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, των οικογενειών τους, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού και αφετέρου η προστασία και διεκδίκηση των αυτονόητων και νόμιμων δικαιωμάτων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.