Ο τίτλος δεν αποτελεί μομφή για τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος ξέρει καντάρια μπάσκετ, όμως στον Παναθηναϊκό, απλά δεν κόλλησε. Κλείνω εδώ την μίνι-παρένθεση, γιατί το παρελθόν δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Ο Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ και γοήτευσε το μάτι των οπαδών του και προβλημάτισε τους αντιπάλους του. Οι πρωταθλητές είχαν μάτι να γυαλίζει και κυρίως ήθελαν ν’αποδείξουν εμπράκτως, πως αποτελούν εν δυνάμει οργανισμό, που στοχεύει ψηλά.

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Η “Jimmermania” ενθουσίασε τους πάντες και σήκωσε στο πόδι όλο το ΟΑΚΑ. Ο Φριντέτ έκανε όργια, πέτυχε 21 πόντους, δείχνοντας πως τώρα θα δούμε τον πραγματικό killer από την περιφέρεια. Επιπλέον αμυντικά τον είδαμε πιο ζωηρό από άλλες φορές, όπως και τον Ράις. Τελικά οι δυο τους έχουν την δυνατότητα και την ικανότητα να συνυπάρξουν μεταξύ τους, χωρίς τον εγκέφαλο Καλάθη. Α μην το ξεχάσω. Ο “Mechanik” σε 25 λεπτά πέτυχε 12 πόντους, έδωσε 9 έτοιμα καλάθια και δεν τον πήρε χαμπάρι ο Περάσοβιτς. Μιλάμε για τον κορυφαίο playmaker της Ευρώπης με διαφορά από τον δεύτερο.

Ο Γουέσλι Τζόνσον είναι παίκτης ομάδας. Όποιος περιμένει να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. θα περιμένει καιρό. Ο Αμερικανός αμυντικά είναι “τέρας” και όσο περνούν οι μέρες θα γίνεται όλο και πιο πολύτιμος στον σύλλογο. Ο Παπαπέτρου ξαναγράφω έχει αλλάξει επίπεδο κι αυτό είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Σε 17 λεπτά πέτυχε 11 πόντους με 5/6 εντός πεδιάς. Φέτος μαθαίνει να γίνεται ένας από τους επόμενους ηγέτες του συλλόγου.

Το τριφύλλι δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα και απαιτείται συνέχεια και συνέπεια. Οι ψηλοί πρέπει να γίνουν σκληροί (18 επιθετικά ριμπάουντ πήρε η Μπασκόνια) και να σκέφτονται περισσότερο. Ο Πιτίνο γνωρίζει ότι πρέπει να δουλέψει περισσότερο μ’αυτούς, αφού και πιο νεαροί είναι από τους περιφερειακούς (εξαιρείται ο Τόμας) και πιο άγουροι.

Δεν έχει νόημα ν’αναλύσουμε περαιτέρω αυτή την αναμέτρηση. Το 7-4 στη Euroleague είναι θετικό ύστερα από όσα έχουν συμβεί στον φετινό Παναθηναϊκό. Μην πει κανείς, μα έκανε τις ήττες με Άλμπα, Βιλερμπάν και Αρμάνι. Η Euroleague είναι μαραθώνιος και θα πέσεις στις λακκούβες και θα ξαναπέσεις. Το θέμα είναι μάθεις να τις αποφεύγεις, όσο προχωράει η σεζόν. Ο Γολγοθάς του επόμενου μήνα θα καταδείξει και το ακριβές επίπεδο των πρωταθλητών Ελλάδος.

ΥΓ. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν εξαιρετικός αμυντικά. Ο Σενγκέλια δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τον Τόμας, όμως μπροστά στον Έλληνα φόργουορντ δεν έβαλε καλάθι. Μεγάλο παράσημο για τον 22χρονο ψηλό.

ΥΓ2. Το ρόστερ είναι καλύτερο από το περσινό. Αν αξιοποιηθεί σωστά, τότε όλα μπορούν να γίνουν…