Η Σεβίλλη ήταν αδιάφορη κόντρα στην Καραμπάγκ, καθώς είχε ήδη προκριθεί, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει την χάρη στον ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας των Αζέρων, την ώρα που οι Κύπριοι έκαναν «διπλό» στο Λουξεμβούργο επί της Ντουντελάνζ για να προκριθούν στους 32 καλύτερους της διοργάνωσης, μια αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων!

Το ματς της χρονιάς στο Μάλμε της Σουηδίας στην τελευταία πράξη της καριέρας του Μάρκους Ρόζενμπεργκ, ήττα και άγριο “κράξιμο” για τους “κανονιέρηδες” στο διαφαινόμενο κύκνειο άσμα του Ουνάι Έμερι…

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε ολοληρώθηκε και τυπικά ο Α’ όμιλος του Europa League, από τον οποίο πέρασε στην επόμενη φάση και ο ΑΠΟΕΛ! Οι Κύπριοι έκαναν το χρέος τους στο Λουξεμβούργο απέναντι στην αρκετά επικίνδυνη όπως έχει αποδείξει, Ντουντελάνζ, παίρνοντας μια καθαρή νίκη 0-2, με το εύστοχο πέναλτι στου Μάτιτς στο 12′ και την κεφαλιά του Μερκή στο 43′. Οι πρωταθλητές Κύπρου ήταν καλύτεροι σε όλο το 90λεπτο και κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, με τον Τόμας Ντολ να βλέπει τους παίκτες του να πανηγυρίζουν στο φινάλε του αγώνα την πρόκριση, χωρίς να χρειαστεί να… παίξουν το τελευταίο ματς του ομίλου.

Και αυτό γιατί στο άλλο ματς του ομίλου, η Σεβίλλη που ήξερε από την 4η αγωνιστική ότι είχε προκριθεί και μάλιστα ως πρώτη, έκανε το χρέος της απέναντι στην Καραμπάχ, επικρατώντας με 2-0, χάρη σε ένα γκολ της ακριβότερης μεταγραφής της ιστορίας της, του Ζιλ Κουντέ, λίγο αφότου είχε μπει στο ματς σαν αλλαγή, αλλά και ένα ακόμη από τον Νταμπούρ στις καθυστερήσεις. Χάρη στον συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τους 7 βαθμούς, οι πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν έμειναν στους 4 και από τη στιγμή που οι Κύπριοι υπερέχουν στην ισοβαθμία (2-2 εκτός, 2-1 εντός), είναι αυτοί που βρέθηκαν στους «32» της διοργάνωσης.

Στον Β’ όμιλο και το ματς της ημέρας, μετά από τρομερή διακύμανση στο σκορ (1-0, 1-2, 3-2, 3-3) η Μάλμε νίκησε 4-3 τη Ντινάμο Κιέβου με γκολ του Ρόζενμπεργκ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και άφησε την μέχρι πρότινος πρωτοπόρο του ομίλου στην 3η θέση! Οι Σουηδοί πια έχουν ένα βαθμό περισσότερο από τους Ουκρανούς και έναν λιγότερο από την Κοπεγχάγη που νίκησε έστω και με το ισχνό 1-0 την αποκλεισμένη Λουγκάνο. Όπως είναι λογικό, με το 9-8-9 της βαθμολογίας, η τελευταία αγωνιστική θα είναι… φωτιά, αφού η Κοπεγχάγη θα φιλοξενήσει τη Μάλμε πιθανώς για την πρωτιά, όμως αυτός που θα χάσει ίσως… χάνεται οριστικά, αφού η Ντινάμο φιλοξενεί στο Κίεβο τη Λουγκάνο και λογικά θα φτάσει και αυτή τους 9 βαθμούς.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των βραδινών αγώνων:

1ος όμιλος

Ντουντελάνζ – ΑΠΟΕΛ 0-2
(12′ πεν. Μάτιτς, 43′ Μερκής)

Σεβίλλη – Καραμπάχ 2-0
(61′ Ζιλ, 90+2′ Νταμπούρ)

Η βαθμολογία:
Σεβίλλη 15
ΑΠΟΕΛ 7
Καραμπάχ 4
Ντουντελάνζ 3

Η τελευταία αγωνιστική:
ΑΠΟΕΛ – Σεβίλλη
Καραμπάχ – Ντουντελάνζ

2ος όμιλος

Λουγκάνο – Κοπεγχάγη 0-1
(27′ Τόμσεν)

Μάλμε – Ντινάμο Κιέβου 4-3
(2′ Μπένγκτσον, 48′, 90+6′ Ρόζενμπεργκ, 57′ Ρακίπ – 18′ Μικολένκο, 39′ Τσιγκάνκοφ, 77′ Βέρμπιτς)

Η βαθμολογία:
Κοπεγχάγη 9
Μάλμε 8
Ντινάμο Κιέβου 6
Λουγκάνο 2

Η τελευταία αγωνιστική:
Κοπεγχάγη – Μάλμε
Ντινάμο Κιέβου – Λουγκάνο

4ος όμιλος

Ρόζενμποργκ – ΛΑΣΚ Λιντς 1-2
(45′ Γιόνσεν – 20′ Γκόιγκινγκερ, 54′ Φρίζερ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Αϊντχόφεν 4-0
(9′ Φελίπε, 16′, 64′ πεν. Φερνάντες, 42′ Ματιέ)

Η βαθμολογία:
Σπόρτινγκ 12
ΛΑΣΚ 10
Αϊντχόφεν 7
Ρόζενμποργκ 0

Η τελευταία αγωνιστική:
ΛΑΣΚ Λιντς – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Αϊντχόφεν – Ρόζενμποργκ

5ος όμιλος

Λάτσιο – Κλουζ 1-0
(24′ Κορέα)

Σέλτικ – Ρεν 3-1
(21′ Μόργκαν, 45+1′ Κρίστι, 74′ Τζόνστον – 89′ Χούμου)

Η βαθμολογία:
Σέλτικ 13
Κλουζ 9
Λάτσιο 6
Ρεν 1

Η τελευταία αγωνιστική:
Κλουζ – Σέλτικ
Ρεν – Λάτσιο

6ος όμιλος

Βιτόρια Γκιμαράες – Σταντάρ Λιέγης 1-1
(45+2′ Περέιρα – 40′ πεν. Λεστιέν)

Άρσεναλ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
(45+1′ Ομπαμεγιάνγκ – 55′, 64′ Καμάντα)

Η βαθμολογία:
Άρσεναλ 10
Άϊντραχτ 9
Σταντάρ 7
Βιτόρια 2

Η τελευταία αγωνιστική:
Σταντάρ Λιέγης – Άρσεναλ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βιτόρια Γκιμαράες