Η Βαλένθια μετά εκπληκτικό σε εξέλιξη, ποιότητα και ένταση παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι, συνέχισε το αήττητο σερί της εντός έδρας στη φετινή La Liga και πήρε πολύτιμο τρίποντο απέναντι στη Βιγιαρεάλ (2-1), που την επαναφέρει σε τροχιά Ευρώπης.

Το «Μεστάγια» αποδεικνύεται απόρθητο κάστρο αλλά και ορμητήριο ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης για τις “νυχτερίδες”

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν νωρίς, όμως ο Μορένο νικήθηκε κατά κράτος από τον Σίλεσεν στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 15′ κι από τη στιγμή που δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Βαλένθια μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο για να «καθαρίσει».

Ο Ροντρίγκο, στο 50ο λεπτό έβαλε σε θέση του οδηγού την ομάδα του και παρά την ισοφάριση του Ζαμπό μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, βρήκε τον τρόπο να πανηγυρίσει τη νίκη, χάρη σε τέρμα του Φεράν Τόρες στο 70′ μετά από ασίστ του Ντάνιελ Βας.

‘Ετσι, η Βαλένθια σκαρφάλωσε στην 6η θέση με 23 βαθμούς και συγκάτοικο την Μπιλμπάο, που παίζει την Κυριακή, αφήνοντας τα «κίτρινα υποβρύχια» να… βυθίζονται μετά το καλό τους ξεκίνημα, καθώς αγνοούν τη νίκη από τις 25 Οκτώβρη και μετρούν 18 βαθμούς, στην 13η θέση.

Βαλένθια (Θελάδες): Σιλέσεν, Βας, Παουλίστα, Μανγκαλά, Γκαγιά, Τόρες, Παρέχο, Κοκλέν (83′ Εσκουέρδο), Σολέρ, Ροντρίγκο (86′ Σομπρίνο), Γκόμεζ (70′ Γκαμεϊρό).

Βιγιαρεάλ (Καγιέχα Ρεβίγια): Ασένχο, Κιντίγια, Τόρες, Αλμπιόλ, Γκασπάρ, Τριγκέρος, Ζαμπό, Μορένο, Μορλάνες (73′ Οντιβέρος), Εκάμπι (63′ Τσουκουέζε), Γκόμεζ (79′ Μπάκα).