Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον ένας παγκόσμιος σταρ, αλλά ο ίδιος θέλει να μείνει αφοσιωμένος στην προσπάθειά του να πάρει ένα πρωτάθλημα με τους Μπακς. Για τον λόγο αυτό δεν ασχολείται με όσα λέγονται και γράφονται για αυτόν, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, ούτε με προτάσεις που έχουν να κάνουν με πράγματα εκτός μπάσκετ.

«Δεν παρακολουθώ πολύ τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι φίλοι μου λένε πως είμαι συνέχεια στις ειδήσεις, αλλά προσπαθώ να μην εστιάζω στα Μέσα και να αφοσιωθώ στη σεζόν. Στο τέλος της περιόδου, όταν χαλαρώνω στον ήλιο, μπορεί να γυρίσω να δω τι λεγόταν για μένα. Δεν με ενθουσιάζει να είμαι στο επίκεντρο. Εμένα μου αρέσει να παίζω μπάσκετ, αλλά ξέρω πως αυτό φέρνει και άλλα πράγματα μαζί του. Υπάρχουν πολλές προτάσεις που απέρριψα, για ταινίες, διαφημίσεις κλπ., γιατί δεν με νοιάζουν. Θέλω να φέρω ένα πρωτάθλημα στην πόλη, δεν με νοιάζει η προβολή», τόνισε ο άσος των Μπακς.

«Διασκεδάζω το μπάσκετ εδώ και ενάμιση χρόνο με τον κόουτς Μπαντενχόλζερ, όπως και οι συμπαίκτες μου. Δεν σκέφτομαι το ρεκόρ και το σερί μας, αλλά τη νίκη σε κάθε ματς. Παίζουμε ωραίο μπάσκετ, κερδίζουμε και θέλουμε να το συνεχίσουμε. Θα πρέπει να είμαστε στην ίδια κατάσταση και στο τέλος της σεζόν. Οι ομάδες συνηθίζουν να χαλαρώνουν, αλλά εμείς δεν το κάνουμε αυτό ποτέ. Ο κόουτς δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε και ζητά να γίνουμε καλύτεροι, ακόμη κι όταν προηγούμαστε με μεγάλη διαφορά», πρόσθεσε.