Μετά το πρωτοσέλιδο της Corriere dello Sport που προκάλεσε σάλο, Μίλαν και Ρόμα αποφάσισαν να ρίξουν «πόρτα» στους ρεπόρτερ του ιταλικού μέσου.

Εν όψει του ντέρμπι της Ίντερ με την Ρόμα, η Corriere dello Sport είχε πρωτοσέλιδο με τους Λουκάκου και Σμόλινγκ με τον τίτλο «Black Friday» κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μίλαν και Ρόμα έβγαλαν ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης τονίζοντας πως μέχρι το τέλος του έτους δεν θα επιτρέψουν στους ρεπόρτερ της εφημερίδας, να κάνουν συνεντεύξεις στους παίκτες αλλά και πρόσβαση στα προπονητικά κέντρα των δύο συλλόγων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των ομάδων:

«Πιστεύουμε ότι οι παίκτες, οι σύλλογοι, οι οπαδοί και τα μέσα πρέπει να είναι ενωμένα κατά του πολέμου εναντίον του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο και πρέπει να είμαστε ακριβείς στις λέξεις που επιλέγουμε και τα μηνύματα που μεταφέρουμε.

Σε απάντηση στο πρωτοσέλιδο «Black Friday» που εκδόθηκε σήμερα, η Μίλαν και η Ρόμα αποφάσισαν να μπανάρουν την Corriere dello Sport από τις προπονητικές εγκαταστάσεις τους μέχρι το τέλος της χρονιάς και οι παίκτες μας δεν θα συμμετέχουν σε καμία δραστηριότητα σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Και οι δύο σύλλογοι γνωρίζουν ότι το πραγματικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που με τον τίτλο «Black Friday», απεικονίζει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα και γι ‘αυτό απαγορεύσαμε μόνο το Corriere dello Sport μέχρι τον Ιανουάριο».