Μέρες, ίσως και… ώρες μετράει στον πάγκο της Έβερτον ο Μάρκο Σίλβα μετά και από την ήττα των «ζαχαρωτών» στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

Εδώ και καιρό το όνομα του Ντέιβιντ Μόγιες ήταν ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς αντικαταστάτες του Πορτογάλου προπονητή. Όπως αναφέρει, μάλιστα, σημερινό ρεπορτάζ του «Sky Sports», ο επί σειρά ετών (2002-13) τεχνικός των «ζαχαρωτών» είναι πολύ πιθανό να υπογράψει άμεσα στην πρώην ομάδα του.

Το επικείμενο αγωνιστικό πρόγραμμα της Έβερτον είναι πολύ δύσκολο (Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ για το πρωτάθλημα και Λέστερ για το Κύπελλο). Ως εκ τούτου, η διοίκησή της θέλει από τη μία η ομάδα να πάει με καλύτερη ψυχολογία (που μπορεί να φέρει μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία) σε αυτήν την τετράδα αγώνων και από την άλλη, να βγάλει από τη… δύσκολη θέση τον νυν προπονητή της.

Ο Μάρκο Σίλβα γνωρίζει εξάλλου σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται. «Δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να μιλήσω γι’ αυτήν την κατάσταση. Σε κάθε παιχνίδι θα έρχονται οι ίδιες ερωτήσεις μετά το ματς. Σίγουρα, πρέπει να αλλάξουν πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, οι λέξεις δεν αλλάζουν τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ.