Τρομερό ματς στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-0, αλλά τους Πειραιώτες να φτάνουν στην πρόκριση στον τελικό του League Cup καθώς κατέκτησαν το «χρυσό» σετ.

Με τον ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, να φτάνει στην βρύση, αλλά το νερό-πρόκριση στον τελικό, να το πίνει ο Ολυμπιακός, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ημιτελικός του League Cup στο Παλατάκι. Οι Θεσσαλονικείς έχοντας χάσει με 3-0 στο Ρέντη πάλεψαν και με το παραπάνω απέναντι στους πρωταθλητές και επικράτησαν με 3-0 (26-24, 25-21, 25-22) στέλνοντας την υπόθεση πρόκριση στο χρυσό σετ. Εκεί οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι έκαναν με σχετική άνεση το 15-9 παίρνοντας και την πρόκριση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό που με την σειρά του είχε περάσει το εμπόδιο του Φοίνικα Σύρου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ που ήταν και το μοναδικό που ήταν ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με 17-13, αλλά εκεί άρχισε η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 20-20. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 24-24 όταν ο Ιλίνιχ αρχικά και μια λάθος επίθεση του Ολυμπιακού έκαναν το 26-24 και το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στα υπόλοιπα δύο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο γήπεδο και τα πήρε σχετικά εύκολα. Με τον Φαν Ντάικ να τον έχει ανεβάσει επίπεδο και τον Μάρσαλ πολύ καλό, ο «δικέφαλος του βορρά» με 25-21 και 25-22 έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση στέλνοντας το ματς στο χρυσό σετ.

Στο χρυσό σετ ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από το ξεκίνημα, με τους παίκτες του Μουνιόθ να δείχνουν από την αρχή πως δεν ήθελαν να αφήσουν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Πήραν μια διαφορά μέχρι και πέντε πόντων και την κράτησαν και το μόνο που αξίζει αναφοράς στο σετ αυτό ήταν η φάση στο 6-10. Εκεί ο Κουμεντάκης καρφώνει, η μπάλα βρίσκει στον Τακουρίδη, αλλά ο διαιτητής δίνει τέσσερις μπαλιές. Ο Μουνιόθ ζητάει βίντεο τσεκ για φιλέ, στην εξέταση του βίντεο που δεν υπήρξε φιλέ, ο διαιτητής είδε πως υπήρξε μπλοκ άουτ και έδωσε επανάληψη με τους γηπεδούχους να φωνάζουν πως από την στιγμή που το βίντεο τσεκ ζητήθηκε για φιλέ, έπρεπε να εξεταστεί μόνο αυτό.

Περίεργη φάση που σε καμία περίπτωση δεν έκρινε το σετ, καθώς και το 7-10 να γινόταν (όπως και έγινε στην επόμενη φάση), η εικόνα των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο σετ ήταν τέτοια που δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει κάτι.