Πολύ σημαντική μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το αιώνιο ντέρμπι θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα της Ευρώπης και το ΟΑΚΑ θα φορέσει τα καλά του. Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να σας οδηγήσουμε σε ασφαλή μονοπάτια, ώστε να περάσετε ένα όμορφο σαββατοκύριακο.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διανύουν περίοδο φόρμας κι αυτό είναι ότι καλύτερο για το θέαμα, που θ’απολαύσουμε. Οι γηπεδούχοι με την έλευση Πιτίνο, έχουν πάρει τα πάνω τους. Η επίθεση πετάει φωτιές, ενώ στην άμυνα τώρα μπαίνουν οι βάσεις για κάτι μεγάλο. Χρειάζεται χρόνος και πολλή προπόνηση για να βελτιωθούν τα μετόπισθεν και τα ριμπάουντ.

Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός έχει παίξει δύο καταπληκτικά παιχνίδια με Άλμπα και Μιλάνο, όμως στο ΟΑΚΑ θα φανεί αν όντως έχει επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι καταπληκτικός τις τελευταίες 15 μέρες και με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Σπανούλη θα επιδιώξουν να δείξουν το δρόμο του διπλού στους συμπαίκτες τους.

Εμείς από τη μεριά μας, λέμε να ρισκάρουμε με το υψηλό σκορ στην αναμέτρηση με το line των 161,5 πόντων. Τα Over είναι αγαπημένο σημείο και των αντιπάλων και περιμένουμε να το επιβεβαιώσουν. Αν θέλετε να δώσυμε και νικητή, περιμένω τον Παναθηναϊκό να κερδίσει για τον εξής λόγο. Είναι πιο σωστά δομημένος, ενώ στην έδρα του υιοθετεί γρήγορο ρυθμό, κάτι που ο Ολυμπιακός αδυνατεί ν’ακολουθήσει για πολύ ώρα.

Ας φύγουμε λίγο από την αύρα του αιώιου ντέρμπι κι ας μεταφερθούμε στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Φενερμπαχτσέ ψάχνει την πέμπτη νίκη της στη Euroleague. Η Άλμπα Βερολίνου περιμένουμε να εκμεταλλευτεί τις απουσίες των Τούρκων (Ντε Κολό, Κάλινιτς ίσως και Βέσελι, όμως να φύγει με το διπλό, το βλέπουμε κομματάκι δύσκολο. Δεν θέλω να μπλέξω με τη διαφορά πόντων στο εν λόγω ματς και θ’αγοράσω το Over 11,5 πόντων του ανεβασμένου Κώστα Σλούκα.

Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας τριάδα με την αναμέτρηση της Μπασκόνια με την Αναντολου Εφές. Οι Βάσκοι έχουν πληγωθεί σε μεγαλο βαθμό από τραυματισμούς, ενώ και ο Περάσοβιτς αιθάνεται μεγάλη πίεση. Πιστεύω στο φεγγάρι και τη φόρμα της Εφές γι’αυτό θα ποντάρω στο διπλό με χάντικαπ τους 2,5 πόντους.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Over 161,5 Πόντοι

Κώστας Σλούκας Over 11,5 Πόντοι

Μπασκόνια-Αναντολού Εφές (-2,5) 2