Η αφέλεια της “μπλε” άμυνας και το πάθος της ανανεωμένης Έβερτον ήταν αρκετά για να λυγίσουν την αντίσταση της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ, με τα “ζαχαρωτά” να επικρατούν με 3-1 και να βλέπουν τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα να απομακρύνονται…

Η Έβερτον μόλις στο 5οο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ με πανέμορφη κεφαλιά του Ριτσάρλισον, μετά από σέντρα του Σιντιμπέ. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί και μόλις 11 λεπτά αργότερα ο Λεβίν έκανε το σουτ , μέσα από την περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τερματοφύλακα της Τσέλσι.

Στο 27ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, μιας και το σουτ του Άμπραχαμ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η Τσέλσι είχε την συντριπτική κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων και έτσι το ημίχρονο ολοκλήρωθηκε με την Έβερτον να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο δηλαδή με την Έβερτον να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λεβίν με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η Τσέλσι μπήκε ξανά στο ματς με γκολ του Κόβασιτς με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή. Μετά το το 2-1 η Τσέλσι πίεσε για την ισοφάριση και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 64΄ και στο 80΄. Οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν κι έτσι στο 84΄ δέχτηκαν κι άλλο τέρμα με τον Λεβίν και παλι με σουτ μέσα από την περιοχή.

Έβερτον (Φέργκιουσον): Πίκφορντ, Σιντιμπέ, Κιν, Χόλγκειτ, Ντιν, Ουόλκοτ, Σνάιντερλεν, Σίγκουρντσον, Ιγουόμπι, Κάλβερτ – Λιούιν, Ριτσάρλισον

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Κρίστενσεν, Τζέιμς, Κόβατσιτς, Καντέ, Πούλισικ, Γουίλιαν, Μάουντ, Έιμπραχαμ.