Στην φοβερή απόδοση που έπιασε ο Τάρις Ράις, στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα, στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιθουανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα καλό ματς. Είχαμε καλές ευκαιρίες να κερδίσουμε. Αν δείτε τα στατιστικά είχαμε καλύτερο ριμπάουντ, περισσότερες βολές και καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα. Δώσαμε περισσότερες ασίστ. Όμως, το ποσοστό των βολών μας ήταν αυτό που μας “σκότωσε”. Έχασε μερικές ο Μπράντον Πολ και κάποιοι άλλοι. Κάποιες λεπτομέρειες επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να σκοράρει πολλούς πόντους με μπόνους ελεύθερων βολών. Δεν σταματήσαμε τον Ράις, ήταν καταπληκτικός. Ήταν δουλειά μου να βρω τρόπους να τον περιορίσουμε. Όμως, πάνω – κάτω ποτέ δεν κάνεις το τέλειο παιχνίδι. Θέλαμε να νικήσουμε, όμως δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε στις τελευταίες κατοχές». 

Για την παρουσία του Ουίλι Ριντ και τους παίκτες του που βρίσκουν αυτοπεποίθηση: «Ο Ριντ ήταν τραυματίας. Επέστρεψε, προπονήθηκε. Τα λεπτά που έπαιξε ήταν καλός. Είχαμε προσπαθήσει και με τον Ρούμπιτ στο πρώτο μέρος, αλλά δεν ήταν τόσο καλός. Άφησε τον Ράις να πάει στο καλό του χέρι κάποιες φορές. Προσπαθήσαμε να ματσάρουμε τον Παναθηναϊκό. Έπαιζε κάποιες φορές με δύο “4άρια”. Στο τέλος ήθελα να είναι στο παρκέ ο Μιλουτίνοφ. Ο Ριντ ερχόταν από έναν τραυματισμό, δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. 

Ο Μπράντον Πολ βελτιώνεται, γίνεται… καυτός. Βρίσκει αυτοπεποίθηση και ο ίδιος, αλλά και η ομάδα στον ίδιο. Γίνεται πιο επικίνδυνος. Ο Μπάλντγουιν επίσης έχει ποιότητα. Τον χρειαζόμαστε. Σε κάποιες στιγμές, όμως, δεν λέω πως είναι άπειρος, αλλά τα ματς σαν αυτό είναι κάτι νέο για εκείνον. Μπορεί να τα πάει ακόμα καλυτερα». 

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός περιόρισε τον Τζίμερ Φριντέτ και τον Νικ Καλάθη δημιουργικά στο πρώτο μέρος: «Είναι ένα παιχνίδι. Τα στατιστικά αυτά του ημιχρόνου ήταν καλά για εμάς. Παίξαμε καλά, επιστρέψαμε. Όμως, κάποια πράγματα δεν θα πετύχουν. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Δεν είχαμε επικοινωνία. Με έξυπνα φάουλ θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει αυτά τα καλάθια Θα μπορούσαμε να λύσουμε πιο εύκολα το πρόβλημα. Ξέραμε πως ο Καλάθης δίνει τις περισσότερες ασίστ στον Παναθηναϊκό. Θέλαμε να τον περιορίσουμε και τα καταφέραμε. Δεν θέλαμε όμως να δώσουμε τέτοιο σκοράρισμα στον Ράις. Είπα και πριν πως αναλαμβάνω την ευθύνη».