Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σχολίασε την νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην διετία που πέρασε στον Δικέφαλο.

Ο προπονητής της ΚΑΕ αναφέρθηκε αρχικά στο καλό momentum του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι «τον τελευταίο μήνα και με βάση την εικόνα και με βάση τα αποτελέσματα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, παίζει καλό μπάσκετ και έχει καλά αποτελέσματα. Γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολο να επιβάλλουμε εδώ τον ρυθμό μας. Θέλαμε να περιορίσουμε τη δημιουργία του Μαργαρίτη και την εκτέλεση του Σμιθ. Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και γι’ αυτό ελέγχαμε το ματς. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες αποφάσεις στο τέλος και να τελειώσουμε πιο εύκολα το παιχνίδι».

Αναφέρθηκε μάλιστα στο μεγαλύτερο rotation αλλά και στην προσφορά των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο. «Ο κλασικός άσος είναι ο Γκίκας. Ο Τολιόπουλος και ο Ρέι παίζουν και στις δύο θέσεις. Το ρόστερ είναι μεγάλο και το διαχειριζόμαστε αφού έχουμε δύσκολα παιχνίδια με ταξίδια. Πρέπει να ανοίξουμε το ρόστερ για να δώσουμε ευκαιρίες και στα υπόλοιπα παιδιά. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στην ΑΕΚ σε σχέση με άλλες ομάδες, χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Χρειαζόμαστε δύναμη και αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Λάνγκφορντ και ο Ρος που παίζουν περισσότερο. Είναι λογικό η φρεσκάδα και η πνευματική ετοιμότητα να μην είναι πάντα ίδια, ειδικά σε μία έδρα όπως ήταν σήμερα το παλατάκι. Γι’ αυτό ανοίξαμε το rotation. Ο Τολιόπουλος, ο Γκίκας και ο Γιαννοπουλος μας έδωσαν λύσεις. Γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι», είπε και αναφέρθηκε στον Σαντ Ρος.

«Ο Σαντ-Ρος έχει αυτόν τον ρόλο να παίζει στον άσο. Σήμερα άρχισε και τελείωσε σε αυτή τη φάση. Κάνει πολλά πράγματα και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε. Η συμπεριφορά του είναι παράδειγμα για όλους. Δίνει πάντα το 100% και είναι χρήσιμος σε ότι του ζητηθεί».

Σχετικά με τα συναισθήματά του, στην επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Αυτά που βίωσα ήταν πολύ σημαντικά. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε ευκαιρία να είμαι σε υψηλό επίπεδο. Εχω άψογη σχέση με τους ανθρώπους της ομάδας. Ήταν δύσκολο το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού. Είμαι επαγγελματίας και πρέπει να κάνω το καθήκον μου αφού είμαι σε μία άλλη μεγάλη ομάδα. Το τι αισθάνομαι το ξέρω εγώ αλλά η ζωή προχωράει αλλά πάντα έχω καλά συναισθήματα»