Ένας αμιγώς νεανικός Προμηθέας επικράτησε του Λαυρίου με 77-66 χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, δίνοντας παράλληλα χρόνο σε παίκτες των ακαδημιών του και επέστρεψε στις νίκες λίγο πριν ταξιδέψει στην Ιταλία για την «μάχη» με την Βίρτους Μπολόνια.

Ο Γιώργος Μπόγρης είχε αποχωρήσει προ ημερών από την Πάτρα. Ο Λάνγκστον Χολ ήταν τραυματίας από το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τίποτα από τα δύο όμως δεν… άγγιξε τον Προμηθέα, ο οποίος «ξέσπασε» σο Λαύριο και έφτασε στη νίκη.

Οι Προμηθείς, που ανέβηκαν στο 7-3, με το πέρας 10 αγωνιστικών, είδαν τους Φίλερ (18π, 6ρ), και Έλις (13π, 5ρ) να κάνουν πάρτι κάτω από τα καλάθια, όμως άλλοι ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση. Η νυοβέλ βαγκ των Πατρινών (Μαντζούκας, Μπαζίνας, Καφέζας, Κουρουπάκης) αγωνίστηκαν σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου.

Από την άλλη, το Λαύριο υποχώρησε στο 5-5 και είχε για πρωταγωνιστή τον Μαλίκ Ντάιμ, που κατέγραψε νταμπλ νταμπλ (12π, 11ρ).

Το Λαύριο μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε τα ηνία με τον Ντέιβις να είναι… ζεστός (8-9, 4′). Ο Προμηθέας βρήκε λύσεις από Φίλερ, Κασελάκη και Ρόμπινσον και ανέτρεψε την κατάσταση (15-14, 6′). Ο Τζέραλντ Ρόμπινσον ανέλαβε δράση στο τέλος του δεκαλέπτου και ο Προμηθέας έφτασε σε προβάδισμα 6 πόντων (24-18).

Η άμυνα των παικτών του Μάκη Γιατρά ήταν αποτελεσματική στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Φίλερ και Μπαμπ ανέλαβαν δράση, επιθετικά, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα (32-22, 14′). Το Λαύριο δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πατρινών, οι οποίοι ανέβασαν το προβάδισμά τους με Αγραβάνη και Έλις (38-23, 16′). Οι φιλοξενούμενοι είχαν «κολλήσει» στην πιεστική άμυνα των παικτών του Γιατρά και ο Κασελάκης κράτησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα στο τέλος του ημιχρόνου (46-29).

Οι ψηλοί του Προμηθέα συνέχισαν να κάνουν… ζημιά στην άμυνα του Λαυρίου. Φίλερ και Έλις ηγήθηκαν και οι Προμηθείς έφεραν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (58-35, 24′). Ο Φίλερ συνέχισε να… εκτελεί την άμυνα του Λαυρίου και ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (63-39, 26′). Ο Μάκης Γιατράς έριξε στο παρκέ τους Μπαζίνα, Μαντζούκα, Καφέζα, με το Λαύριο να μαζεύει τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου με μπροστάρη τον Μουράτο (65-51).

Ο Προμηθέας διατήρησε τον έλεγχο της κατάστασης και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Μαντζούκς και Αγραβάνης έδωσαν λύσεις στην ομάδα τους, την στιγμή που οι παίκτες του Λαυρίου ήταν άστοχοι (72-56, 36′). Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με τον Προμηθέα να φτάνει στη νίκη και να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-29, 65-51, 77-66.